$left
$middle

United By Music blir temat för Eurovision i Malmö 2024

Malmös kulturliv är en viktig del i stadens förmåga att skapa sammanhållning mellan människor. Med värdskapet för Eurovision Song Contest vill Malmö stad fortsätta att bygga vidare på det. Därför är det kul att tävlingen får en permanent slogan som ligger i linje med denna ambition.

Sedan över 20 år har värdländerna för Eurovision Song Contest skapat en ny slogan för varje enskilt år. Sist tävlingen var i Malmö användes We Are One. Tävlingens arrangörer Sveriges television (SVT) och European Broadcasting Union (EBU) har nu beslutat att årets slogan ska vara United By Music.

- United By Music är ett budskap som passar oss i Malmö väldigt bra. Det är precis så vi ser det och det vi vill uppnå med vårt värdskap och den folkfest vi vill skapa i Malmö. Detta särskilt i en tid då polarisering och splittring är starka krafter. Musik och kultur kan både skapa nya gemenskaper och stärka de som redan finns. Jag tror att många människor känner behov av och längtan efter det, säger Karin Karlsson, Malmö stads huvudprojektledare för Eurovision 2024.

EBU har också beslutat att denna slogan från och med nu ska vara permanent för tävlingen och evenemanget även kommande år.

sv
sv