$left
$middle

Representanter från Folkets skafferi tog emot priset på Rådhuset den 11 december. Foto: Adam Hallberg/Malmö stad

Folkets skafferi vinner årets miljöpris

Malmö stads föreningspris för ideella insatser för en hållbar stad går i år till Folkets skafferi, som prisas för sitt sätt att kombinera ett viktigt miljöarbete med sociala vinster.

Folkets skafferi är en ideell förening och matbank som samlar in mat som annars skulle slängts och delar ut den till 200 behövande i Malmö, tre dagar i veckan, året om.

Folkets Skafferi får 20 000 kronor för sina insatser för att göra Malmö mer hållbart.

Carina Nilsson (S), kommunfullmäktiges ordförande, delade ut priset till Folkets skafferi måndagen den 11 december under en prisceremoni på rådhuset.

Om priset

Priset är på 20 000 kronor och delas ut till föreningar och organisationer i Malmö som genom ideella insatser bidrar till att minska miljöpåverkan och främja livskvalitet för Malmöborna och därmed bidra till en hållbar stad. Vinnaren utses av en priskommitté tillsatt av kommunstyrelsen. I priskommittén ingår fem representanter från miljönämnden.

Om Folkets skafferi

Folkets skafferi är matbank som samlar in, sorterar och delar ut svinnmat till behövande personer i Malmö. Tre till fyra butiker, bagerier och restauranger skänker mat varje vecka och 40 medlemmar arbetar helt ideellt med föreningen, som också har ett samarbete med Mariakyrkan.

sv