$left
$middle

Titanicbryggan i Västra Hamnen, som renoverats. Platsen har fått nytt räcke och beklätts med tjärat trä. Foto: Malmö stad

Titanicbryggan i Västra Hamnen upprustad

”Titanicbryggan”, som blivit ett uppskattat landmärke i Malmö, har genomgått en omfattande renovering; genomförd i samarbete med de ursprungliga arkitekterna. Med nya betongväggar och träbeklädnad, kan platsen nu fortsätta att locka besökare från när och fjärran.

Lagom till jul och nyår är den omtyckta 'Titanicbryggan' i Västra Hamnen åter öppen för besökare. Platsen har genomgått en nödvändig renovering på grund av tidigare underskattade effekter av bräckt vatten på konstruktionen. Den omfattande upprustningen syftar till att förlänga bryggans livslängd.

Platsen har fått nya, tjärfärgade träplankor, betongväggar och polerade silvertackor, i kombination med innovativ belysning. ”Titanicbryggan” har även försetts med nya säkerhetsräcken. Genom samarbete med de ursprungliga arkitekterna har platsens arv bevarats samtidigt som dess framtid säkrats.

Bevarade kärleksminnen

En del av projektet är bevarandet av kärlekshänglåsen - en tradition där hänglås fästs som en symbol för kärlek och tillhörighet. Hänglåsen har bevarats och kommer att flyttas till en ny, ännu ej bestämd, plats.

sv