$left
$middle

Drottningen och Brigitte Macron besöker Barnahus

Den 31 januari är en betydelsefull dag för Barnahus i Malmö då drottning Silvia och Frankrikes presidentfru Brigitte Macron besöker verksamheten, i samband med ett statsbesök i Sverige.

Under eftermiddagen kommer representanter för Barnahus att berätta om det viktiga arbete som bedrivs inom verksamheten. Barnahus riktar sig till barn och ungdomar som har varit utsatta för eller bevittnat våld i nära relationer. På Barnahus ges barnen möjlighet att möta specialutbildad personal och berätta om sina erfarenheter i en trygg och säker miljö.

– Att drottningen och Brigitte Macron kommer på besök är inte bara en ära för oss att visa upp vår verksamhet, utan också en möjlighet att lyfta fram vikten av att skydda och stötta de mest sårbara barnen i samhället, i en trygg och säker miljö, säger Bodil Eriksson, enhetschef för Kriscentrum där Barnahus ingår.

Vid besöket deltar även kommunalrådet Sedat Arif och socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönwall

Mer information om Barnahus
Barnahus för barn utsatta för våld och övergrepp - Malmö stad (malmo.se)

 

Om statsbesöket

På Kungahuset kan du ta del av program och mer information om statsbesöket i Stockholm, Lund och Malmö med kungaparet och Frankrikes president Emmanuel Macron och presidentfrun Brigitte Macron, på inbjudan av kung Carl XVI Gustaf.

sv