$left
$middle

Köpenhamnsvägen öppnar åter upp för biltrafik. Foto: Malmö stad

Köpenhamnsvägen öppnar för trafik

Äntligen öppnar Köpenhamnsvägen för trafik. Lagom till helgen kommer du kunna cykla eller ta bilen ända ner till havet, utan att behöva ta en lång omväg. Köpenhamnsvägen har varit avstängd sedan maj förra året, då vi bygger om Erikslustvägen för bland annat de kommande MalmöExpressen-bussarna och anlägger nya cykelbanor. Arbetet i området fortsätter och Erikslustvägen kommer att vara avstängd en tid framöver.

Köpenhamnsvägen öppnar nu upp, efter att ha varit avstängd sedan maj förra året, då vi bygger om Erikslustvägen för bland annat de kommande MalmöExpressen-bussarna och anlägger nya cykelbanor.

Genom att flytta busshållplatsen Erikslust till gatans mitt, ökas tillgängligheten för kollektivtrafiken. Projektet inkluderar även plantering av nya träd och rosor. De nya cykelbanorna, som är separerade och enkelriktade på båda sidor av gatan, är designade för att göra det enklare och säkrare för både cyklister och motorfordon att samsas om utrymmet.

Planen framåt

Malmö står inför en omfattande stadsutveckling, med stora projekt som sträcker sig över hela staden. Några av de mest synliga förändringarna de närmaste månaderna är arbeten kopplade till MalmöExpressen linje 4 mellan Segevång och Limhamn. Att Köpenhamnsvägen nu öppnas för biltrafik är ett stort steg i arbetet med att rusta upp Erikslustvägen. Men vägen framåt är fortfarande lång – med ett fullständigt färdigställande av Erikslustvägen - Linnégatan planerat till hösten 2025. Detta innebär att Erikslustvägen är fortsatt avstängd för genomfartstrafik.

Mot en hållbar framtid

I takt med att Malmö växer, växer också behovet av hållbara trafiklösningar. Ombyggnationen av Erikslustvägen, och närliggande gator, är del av ett större åtagande för en hållbar framtid. Vi bygger en stad där trafiksystem inte bara är effektiva utan även anpassade för att främja en hälsosam miljö och livsstil för alla Malmöbor.

Vi tackar för ert tålamod under byggtiden.



sv