$left
$middle

Foto: Christian Andersson, Apelöga

Rullskridscodisco och 90-tals house - här är glimtar av i Eurovision Village

När människor från över 80 länder kommer till Malmö vill staden bjuda in till ett brett och samtidigt unikt program och folkfestens centrum kommer var i Eurovision Village i Folkets Park.

I Eurovision Village kommer det finnas två scener för konserter. De större akterna presenteras på Euphoria Stage. Programmet på denna scen invigs 4 maj med operasångerskan Malena Ernman i ett unikt samarbete med den nya lokala gospelkören Malmö Magical Gospel Group.

Euphoria Stage kommer under veckan att bjuda på ett varierat program med allt från ukrainsk partymusik av Go_A och svenska mellofavoriten Dotter. Det blir också schlagerfeber med Shirley Clamp tillsammans med lokala stjärnan Frans i en specialsammansatt show. Och inte minst så kommer den amerikanska legenden Robin S som står bakom en av 90-talets största hits - 'Show me love'.

På den mindre scenen, Tattoo Stage, får Malmöbor och besökare uppleva smalare akter. Exempelvis svenskargentinsk tango av Orquestra Tangarte som passar på att fira 25 års jubileum.

Under den här veckan döps den klassiska dansbanan Brändan om till Dancing Queen Stage. Här blir det rullskridskodisco med Eurovisiontema för både stora och små med lokala såväl som internationella DJs.

Friisgatan blir Eurovision Street och kantas med fest

Längs Friisgatans livfulla stråk som Eurovision Street mellan Folkets Park och Triangeln kommer vi serveras specialkurerade helkvällar. Arrangören Scania Sounds ger Malmö en kväll med de bästa up and coming skånska artisterna i allt från amapiano till punk. En annan kväll vigs åt lindyhop, swing och dans signerat Heptown – sno farfars gamla hatt och hängslen och släpp loss alla danskrafter!

Program i hela Malmö, håll dig uppdaterad

Programmet som Malmö stad presenterar under Eurovisionveckan som arrangeras tillsammans med Malmös kultur-, förenings- och näringsliv. Besökare kommer kunna ta del av detta på flera platser runt om i Malmö.

Runt Malmö Live, där för- och efterfester kommer hållas, bjuds eurovisionfans och stadens flanörer på pop-ups i kvarteret i form av körer, dansgrupper och band.

Firandet av musik och gemenskap kommer också pågå på ett stort antal andra platser. Malmö Stadsteater öppnar upp med teaterdisco med Eurovisiontema i sitt café. Mitt Möllan, Saluhallen och Hyllie Bryggeri kommer ha specialprogram. Stadens mötesplatser för äldre och seniorboenden serverar extra festlig mat under veckan och bjuder på framträdanden med schlagermusik.

Fler programpunkter och akter presenteras i april.

Du kommer hitta programmet på Folkets Parks hemsida samt på Malmö stads officiella Eurovsion-sajt.

sv