Eurovision Song Contest 2024 i Malmö

Eurovision Song Contest 2024 i Malmö ska bli en riktig folkfest! Malmöbor och besökare ska få uppleva samma fantastiska känsla som senast Eurovision hölls i Malmö, fast på helt nytt sätt den 4-11 maj 2024.

Eurovision Song Contest 2024 i Malmö

Eurovision Song Contest 2024 i Malmö ska bli en riktig folkfest! Malmöbor och besökare ska få uppleva samma fantastiska känsla som senast Eurovision hölls i Malmö, fast på helt nytt sätt den 4-11 maj 2024.

Bli volontär!

Volontärerna är en viktig del av värdskapet, och det kommer att behövas många. Mer information om hur du anmäler ditt intresse kommer längre fram.

Biljetter

Biljetterna till de 9 showerna släpptes den 28 november klockan 10 via Ticketmaster. För att undvika bedrägerier, rekommenderar Ticketmaster sina kunder att endast köpa andrahandsbiljetter via Ticketmaster Resale.

Eurovision i Malmö

Det handlar om Europas största gemensamma tv-upplevelse och ett av världens största tv-sända musikprogram som förenar länder och människor genom musik. Men det är också ett evenemang som lockar människor runt om i världen som vill uppleva musiken live.

Ett stort antal aktörer och många Malmöbor kommer att engageras för att skapa en oförglömlig upplevelse under fem hela dagar. Att Eurovision Song Contest kommer till vår stad igen ger arbetstillfällen och turistekonomiska intäkter tillbaka till Malmöborna.

Malmö är en stark evenemangsstad med stor erfarenhet. Tillsammans med besöksnäringen kan vi erbjuda en modern och hållbar infrastruktur och en förmågan att arrangera en riktig folkfest. Sedan 2013 då Malmö stod värd för Eurovision senast har turistnäringen vuxit, antalet hotell ökat och kulturlivet blomstrar.

Stora evenemang är ett effektivt sätt att marknadsföra Malmö och stärker stadens internationella relationer. Delegationer från ett 40-tal länder och cirka 1000 ackrediterade journalister förväntas komma.

Malmö stads ambition är evenemanget ska vara hållbart och inkluderande och presentera det bästa av staden inom musik, mat och möten mellan människor.

Leverantörer och samarbeten

Är du leverantör och vill samarbeta? Kontakta projektledare Karin Karlsson på karin.karlsson@malmolive.se.

Presskontakt

Malmö stads presstjänst som finns på press@malmo.se eller 040-341150.

Frågor och svar

Vem ansvarar för vad?

European Broadcasting Union (EBU) och Sveriges television (SVT) ansvarar för tv-produktionen och biljettförsäljning till tävlingarna live på Malmö arena. Malmö stads uppdrag handlar bland annat om värdskapet, kringarrangemang runt om i staden, samordning av säkerhet, hållbarhet och kommunikation.

Vad har Malmö stad för budget för Eurovision 2024?

Budgeten är mellan 20-30 miljoner kronor.

Datum: 4-11 maj 2024.

Platser: Malmö Arena, Malmömässan, Malmö Live (fler tillkommer).

Delegationer: Delegationer från cirka 40 länder förväntas besöka Malmö.

Journalister: 1 000 ackrediterade journalister förväntas bevaka arrangemanget.

Tv-publik: Hundratals miljoner tv-tittare kommer att följa sändningarna från Malmö.

Aktuellt och nyheter

United By Music blir temat för Eurovision i Malmö 2024

Malmös kulturliv är en viktig del i stadens förmåga att skapa sammanhållning mellan människor. Med värdskapet för Eurovision Song Contest vill Malmö stad fortsätta att bygga vidare på det. Därför är det kul att tävlingen får en permanent slogan som ligger i linje med denna ambition.

Erfaren projektledare tillbaka vid rodret för Eurovision Song Contest 2024

I maj 2024 kommer Malmö, för tredje gången, vara värdstad för Eurovision Song Contest. Nu förbereder sig hela staden för att återigen skapa en minnesvärd folkfest för alla Malmöbor och tillresta musikälskare. Karin Karlsson har utsetts till huvudprojektledare för stadens arbete med evenemanget.

Kontaktinformation och länkar

sv