$left
$middle

Vill du se mer av Malmös vackra rådhus?

Visste du att det går att besöka vårt fina rådhus? Söndagen den 5 maj kommer visningar av rådhuset hållas av kommunfullmäktiges presidium samt av guider från Malmö museum.

I visningarna av rådhuset kommer guider från Malmö museum leda och presentera husets historia. De kommer att visa salarna och dess inredning och berätta om de verksamheter som funnits där. Du kommer att få höra om några av de människor som funnits i huset under århundradenas lopp och som påverkat Malmö till att vara den stad som det är idag.

Kommunfullmäktiges presidium kommer visa och presentera kommunfullmäktiges sessionssal med en presentation av hur stadens högsta beslutande organ fungerar och arbetar idag.

Tid: Söndag 5 maj - 8 olika visningar á 1 timma med start 12:00, 12:15, 12:30, 12:45, 13:15, 13:30, 13:45 och 14:00.

40 personer vid varje visningstillfälle.

Plats: Malmö rådhus, ingång från Stortorget

Hiss finns till rullstolsburen. Säg till vaktmästare vid entrén så möter de upp via Kyrkogatan och följer med i hissen upp till våningen.

Pris och biljetter: Biljetterna kostar 40 kr för vuxen och det är fri entré för personer upp till 19 år. Biljetterna köper du på Kulturcentralens hemsida.

Se en film istället: Om du har svårt att ta dig till rådhuset fysiskt så finns möjligheten att uppleva rådhuset i en film. Där guidar kommunfullmäktiges ordförande Carina Nilsson dig genom lokalerna. Filmen kan du se från malmo.se .

sv