$left
$middle

Malmö Sommarscen 2024: Programmet är här!

Ännu en sommar av fantastisk scenkonst runtom i hela Malmö. Över 50 unika akter med allt från hisnande cirkus till tankeväckande litteratur, magiska barnföreställningar och musik från världens alla hörn.

Nu är programmet för Malmö Sommarscen 2024 släppt! Från 25 juni till 28 juli kommer Malmö att förvandlas till en pulserande kulturell arena med ett enastående utbud av scenkonst för alla.

– Trots att jag har varit mitt i processen sedan hösten får jag samma känsla av gåshud varje år när programmet är klart. Att wow, det här blev riktigt bra! Och nu kan vi äntligen dela det med Malmöborna, säger Thora L Norgård, konstnärlig ledare för Malmö Sommarscen.

Någonting för alla

Bland årets akter syns bland annat albumaktuella soul och bluesartisten Arvid Nero, inte mindre än två norska band, Majãz Ensemble och 9 Grader Nord, med rötter inom den tamilska respektive Mellanösterns musiktradition och urban dans i världsklass med Freestyle Phanatix nya show Freestyle Sensation.

Här finns tunga institutioner som Skånes Dansteater med sin nya uppsättning Domino, koreograferad av Erika Silgoner, och Malmö Stadsteater som ger barnföreställningen Var inte rädd lilla krabban, med en underbar kostyminramning. Eller varför inte filmer, signerade både Malmös egna Magnus Gertten och finska mästerregissören Aki Kaurismäki.

Och så litteraturen, som till exempel samarbetet med Fryshuset där sex Malmöpoeter får bidra med sina berättelser i Drömmen om Malmö. Men även några mindre kända musikakter som framträder på lördagarna i årets program.

– På Malmö Sommarscen lyfter vi fram fantastisk scenkonst från hela världen. Ibland är det ett internationellt erkänt tiomannaband från andra sidan jorden, och ibland är det en tjej med piano från Malmö som bara väntar på att få ta världen med storm. För oss är det viktigt att kunna erbjuda en plattform även för de guldkorn som lever och verkar här på våra gator och torg, säger Thora L Norgård.

Favoriter i repris

Flera publikfavoriter är tillbaka. Jossette Reilly och hennes vänner i Flamenco Women’s Tablao är tillbaka med sin passionerade och omåttligt populära flamenco. Tensta Gospel Choir som för ett par år sedan fick äran att göra finalspelningarna på Sommarscen kommer i år stå för premiären på Pildammsteatern. För musikalälskarna presenteras återigen No Business Like Showbusiness och självfallet blir det också både karaoke och allsång.

Final blir det i år med en hissnande cirkusföreställning på cykel som får breda ut sig på Pildammsteatern. Time To Loop med Duo Kaos är ett lika charmigt som akrobatkaotiskt äventyr som blir den perfekta glasyren på årets tårta.

Över 50 akter

Årets program innehåller över 50 unika akter fördelade på mer än 100 speltillfällen och spridda på ett 40-tal platser runt om i Malmö. Programmet sträcker sig från den 25 juni till den 28 juli.

Malmö Sommarscen ser fram emot en sommar fylld av fantastiska upplevelser och magiska ögonblick under bar himmel.

sv