$left
$middle

E-tjänst för småhustomter stängs tillfälligt

Från den 25 juni till den 31 oktober kan du inte registrera dig i kön för småhustomter eller skicka in en intresseanmälan för lediga småhustomter i Malmö stads e-tjänst. Det beror på att vi byter ut vår e-tjänst och it-system kopplat till kön för småhustomter.

Malmö stad fördelar ut småhustomter efter hur länge du varit placerad i kön. Varje dag du står i kön får du en poäng. Den som har stått i kön längst och tackar ja till erbjudandet får en småhustomt som ska fördelas ut. Det planeras inga nya släpp av småhustomter 2024.

Så påverkas du som inte är registrerad i kön

  • Du kommer inte kunna skapa ett konto eller ställa dig i kön i e-tjänsten. Den 1 november kommer du att kunna registrera ett konto.

Så påverkas du som har en köplats

  • Du kan inte logga in i e-tjänsten för att se dina kontouppgifter eller köpoäng.
  • Dina köpoäng blir frysta från 25 juni till 31 oktober. Från den 1 november räknas de som vanligt igen. Du behöver inte göra något för att behålla dina köpoäng eller din plats i kön.
  • Alla som är registrerade i kön och skulle ha fått en avi för köavgiften under perioden då e-tjänsten är stängd kommer att få avierna när systemet är igång igen. Aviseringsperioden justeras framåt med motsvarande antal dagar.

När bytet av e-tjänst är klart

Den 1 november förväntas den nya e-tjänsten vara på plats och implementerad och du kan logga in i e-tjänsten igen.

Om du har frågor

Har du frågor kan du kontakta Malmö stads kontaktcenter via mejl eller telefon.

Köpa en småhustomt i Malmö

Varje år tilldelar Malmö stad tomter för dig som vill bygga ett eget hus.

sv