Malmö stad
$left
$middle

Under Äldreveckan har du möjlighet att hitta nya vänner att dela skratt med.

Äldreveckan 2024 bjuder på skratt, kollo och matnostalgi

Temat för årets Äldrevecka är ”Ju mer vi är tillsammans”, eftersom det aldrig är för sent att skapa nya kontakter och vänskapsrelationer! Under veckan anordnas bland annat ett ”seniorkollo” på Vombsjögården och en historisk meny har tagits fram.

Den 1 oktober är FN:s internationella äldredag – en dag som ska uppmärksamma äldres livsvillkor och frågor som särskilt berör äldre. I Malmö uppmärksammas äldredagen med kostnadsfria aktiviteter under en hel vecka.

Skrattyoga, seniorkollo och standup

Under årets Äldrevecka (tisdag 24 september-tisdag 1 oktober) anordnas gåfotboll, frigörande dans, öppna pratcaféer, talkshows med Jeanette Rosengren och Dan Walterström, skrattyoga, improvisationsteater, kör, disco och standup med Lennie Norman. Intresset har varit stort hos stadens seniorer och flera aktiviteter är redan helt eller närapå fullbokade.

En annan aktivitet under Äldreveckan är ett ”seniorkollo” i två dagar på Vombsjögården. Här kommer deltagarna att kunna njuta av naturen, vara med på senioranpassad femkamp och ta del av en noggrant utvald meny från hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningens Måltidsenhet.

Äldreveckan allehanda

Måltidsenheten har även gjort en speciell meny för veckan för stadens vård- och omsorgsboenden, korttidsboenden, dagverksamheter, växelvården samt till restaurangerna på Malmö stads mötesplatser för seniorer. Menyn är inspirerad av kända gamla restauranger i staden. Bland annat serveras Spätta Öresund och wienerbröd på fredagen då menyn är inspirerad av Dragörfärjan, och hamburgare och jordgubbsmilkshake på söndagen då menyn är inspirerad av Frasses bar.

Till menyn delas även en tidning ut, ”Äldreveckan allehanda”, som presenterar menyn på ett trevligt sätt men även ger läsaren bakgrundshistoria om de olika restaurangerna.

Äldreveckan samarrangeras av hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen och kulturförvaltningen.

sv