Malmö stad
$left
$middle

Upphörande av Vårt Malmö - en tidning med anor från 1967

Efter fem decennier avslutas utgivningen av den tryckta tidningen Vårt Malmö. När Malmöbornas vanor förändras satsar vi mer på digitala kanaler och andra sätt där vi når fler, säger Nicklas Sjöqvist, presschef för Malmö stad. För Vårt Malmös mest trogna läsare finns fortsatt andra Malmöstad-tidningar som riktar sig till målgruppen.

Beslutet om att avsluta tidningen är för att läsandet successivt gått ner de senaste åren. Allt fler Malmöbor väljer att ta del av Malmö stads information digitalt, och intresset för den tryckta papperstidningen har minskat genom åren. Detta bekräftas av våra egna läsvärdesundersökningar av Vårt Malmö.

— Eftersom det digitala landskapet har förändrats över tid behöver vi se över hur vi bäst når våra målgrupper. Vi kommer därför att öka vår närvaro på sociala medier och andra digitala plattformar som vi redan har tillgång till. Vi behöver också utveckla nya sätt att nå de målgrupper som har varit svåra att nå, särskilt de med annan språklig bakgrund än svenska, säger Nicklas Sjöqvist, presschef Malmö stad.

Beslutet om att avsluta Vårt Malmö grundar sig även i de höga kostnaderna att producera och distribuera papperstidningen.

Alternativa kanaler för äldre

Äldre Malmöbor har länge varit en av de mest trogna läsarna av Vårt Malmö. Samtidigt har deras intresse minskat med åren och fler har blivit aktiva på digitala plattformar och sociala medier. För de som fortfarande föredrar papperstidningar erbjuder Malmö stad tidningarna ”Vi Tillsammans” och ”Spaning” som hanteras av Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen. Dessa skickas ut till alla invånare över 70 år.

Sista numret av Vårt Malmö

Beslutet om att upphöra Vårt Malmö behandlades under kommunstyrelsens sammanträde den 15 oktober. Sista numret av Vårt Malmö skickas ut den 3–6 januari 2025.

 

sv