Öppet hus på Malmö Idrottsgymnasium

Välkommen till Malmö Idrottsgymnasium – MIG. Vår skola är en mötesplats för ungdomar som vill förverkliga sina drömmar. I en inspirerande studie- och elitidrottsmiljö präglad av glädje, utveckling och resultat möter du engagerade lärare och tränare som ger dig möjligheten att kombinera elitidrott och utbildning. Du lär känna många idrottsintresserade människor och får vänner för livet.

Träffa oss

På grund av rådande situation har vi tyvärr inte möjlighet att bjuda in till öppet hus som vi brukar. Vi har istället förberett en spännande talkshow – titta gärna på den!
Välkommen att kontakta ansvariga för de olika idrotterna om du har några frågor.
I fliken "Kontaktuppgifter till tränare och skolansvariga för olika idrotter" hittar du mer information.

Rundtur i våra lokaler

Välkommen till en skola i idrottens värld. Vår skola är en trivsam och välutrustad arbetsplats där vi tillsammans upplever delaktighet, gemenskap och arbetsglädje.

I en inspirerande miljö möter du välutbildade och engagerade lärare och tränare som ger dig möjligheten att kombinera elitidrott och utbildning. Varje elev blir sedd och får utvecklas efter sina förutsättningar. Ta en titt i våra lokaler!

Lär känna oss

Tillhör du eliten inom en idrottsgren eller är du seriös och aktiv inom en idrott och ägnar en stor del av din tid åt idrottsträning? Då är Malmö Idrottsgymnasium en skola för dig!

Vi erbjuder nationella program inom ekonomi, handel och administration, natur- och samhällskunskap samt gymnasiesärskoleprogram inom hälsa- vård och omsorg och introduktionsprogram.

Vi har både godkända nationella idrottsutbildningar (NIU) och elever som läser idrottsspecialisering för enskilda elever.
Sebastian, ekonomiprogrammet – fotboll

Varför valde du Malmö Idrottsgymnasium?
Jag började på Malmö Idrottsgymnasium för jag ansåg att MIG skulle vara den bästa möjligheten för mig att kombinera skolan och min sport. Med tanke på att jag spelar i Malmö FF så är det optimalt att kunna gå på en skola som i princip ligger vid träningsanläggningen.

Varför valde du ekonomiprogrammet?
Jag valde ekonomiprogrammet för jag tyckte det var det programmet där jag kände igen mig mest. Jag tycker även att ekonomiprogrammet är det mest intressanta.

Vilka är dina mål med fotbollen?
Jag vill bli tillräckligt bra för att kunna leva på sporten, samt att bli utlandsproffs. Jag skulle också väldigt gärna spela i A-landslaget i framtiden.
Tim, före detta elev handels- och administrationsprogrammet – handboll

Varför valde du Malmö Idrottsgymnasium?
För mig var valet inte särskilt svårt. På MIG fick jag chansen att kombinera min handboll med studier, vilket både underlättade och förenklade min vardag.

Vad var det bästa med Malmö Idrottsgymnasium?
Att jag fick träna handboll på skoltid! Det gjorde att skoldagarna inte kändes så långa då man inte satt vid skol- bänken hela dagen.

Hur gjorde du för att lyckas med både skolan och din idrott?
Efter jag slutat skolan brukade jag ha cirka två timmar innan det var dags för träning med HK Malmö. Under den tiden brukade jag oftast få gjort det skolarbete jag behövde.

Nicol, samhällsvetenskapsprogrammet – tyngdlyftning och crossfit

Varför valde du Malmö Idrottsgymnasium?
För att hinna med mina studier även om jag spenderar största delen av mitt liv i träningshallen.

Hur gör du för att lyckas med både skola och idrott?
Jag utnyttjar fördelarna jag har på MIG. Vi har ett schema som är anpassat för att man ska hinna med träning och skolarbetet.

Vilka är dina mål med dina idrotter?
Mitt långsiktiga mål är såklart att nå toppen inom min idrott, men eftersom det är en lång väg dit så har jag delmål på vägen dit också.

Max, naturvetenskapsprogrammet – friidrott

Varför valde du Malmö Idrottsgymnasium?
Jag valde Malmö idrottsgymnasium för att få den bästa möjligheten att kunna prestera på toppnivå samtidigt som man studerar för att kunna få en utbildning. Tack vare det kompakta schemat så hinner man träna på skoltid.

Varför just naturvetenskapsprogrammet?
Jag valde naturvetenskapsprogrammet för att de ämnena tilltalade mig mest. Dessutom så är naturlinjen en bred linje som ger en möjligheten att studera vidare till det mesta.

Vad är det bästa med MIG?
Det bästa med MIG är att man får möjligheten att kombinera studerandet med sin idrott, men även att man får gå med likasinnade människor gällande idrott.

Vad gör du i framtiden?
Vad som händer i framtiden får tiden svara på, men jag vet däremot att träningen kommer att vara en stor del av den.

Ta en titt i vår broschyr

Fråga oss

Här svarar vår syv Anna på de vanligaste frågorna vi brukar få på öppet hus. Undrar du över något annat? Då är du självklart även välkommen att kontakta oss på mejl eller telefon.
Undrar du över något annat?

Våra program

Vi har alternativen för dig som idrottare! Hos oss får du engagerade lärare och tränare som ger dig möjligheten att kombinera elitidrott och utbildning.

Via programrutorna nedan kommer du till mer utförlig information om våra program, inriktningar och idrotter på vår hemsida. Där hittar du även poängplaner för respektive utbildning.

Idrotter

Dokument

Kontakta oss