$left
$middle

Västra skolans skolbibliotek

Med vårt skolbibliotek vill vi främja elevers läsning genom att ge tillgång till goda läsupplevelser som skapar nyfikenhet och fantasi. Läsning är en viktig del av att utveckla sitt språk och sin identitet, liksom för att få tillgång till information och utbildning och att vara delaktig i samhället.

Skolbiblioteket på Västra skolan innehåller skönlitteratur, faktaböcker, tecknade serier, bilderböcker och mångspråksböcker samt grupp- och klassläsningslitteratur. Eleverna har en planerad tid varje vecka för att låna böcker under skoldagen. De kan dessutom låna böcker genom självutlåningen andra tider. Böckerna är både för läsning i skolan och hemma.

E-böcker och ljudböcker finns alltid tillgängligt på skolbibliotek.malmo.se. Eleverna loggar in med sin google-inloggning. På skolbibliotek.malmo.se kan eleverna se sina lån, när böckerna behöver lämnas tillbaka och förlänga sina lån. Återlämning och reservation av böcker kan bara göras i skolbiblioteket.

På skolbibliotek.malmo.se kan elever och vårdnadshavare även se vilka tryckta böcker som finns i Västra skolbibliotek. Tänk på att eleven behöver vara inloggad för att se just Västra skolans böcker. Att titta på böcker tillsammans på hemsidan kan vara ett bra sätt att få tips och idéer kring läsning och högläsning samt att prata om nästa veckas lån.

Västra skolan

 • Västra skolan

  • Postadress: 
   205 80
     Malmö
  • Besöksadress:  Hospitalsgatan 1
sv