$left
$middle
En elev i röda arbetskläder står framför en rad inramade porträtt som hänger på väggen bakom hen.
En elev i röda arbetskläder står framför en rad inramade porträtt som hänger på väggen bakom hen.

Försäljnings- och serviceprogrammet

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med försäljning, service och kommunikation. På Borgarskolan utbildar vi dig för arbete i yrken inom service och detaljhandel.

Försäljnings- och serviceprogrammet på Borgarskolan

Efter ett politiskt beslut fasas försäljnings- och serviceprogrammet ut från Malmö Borgarskola. Detta innebär att inga nya elever tas in till hösten 2024. Programmet erbjuds på Malmö Citadellsgymnasium istället.

Försäljnings- och serviceprogrammet fasas ut på Malmö Borgarskola.

Stor praktisk erfarenhet

På försäljnings- och serviceprogrammet tränar du din förmåga att möta människor och utveckla relationen med affärskontakter och medarbetare.

När du tar studenten från detta program har du stor praktisk erfarenhet från projekt, praktik och andra upplevelser i arbetslivet. Du kommer också att få erfarenhet av att starta och driva ett eget företag inom ramen för Ung företagsamhet (UF) samt läsa företagsekonomi.

Du får de rätta verktygen

Handeln är en bransch i stor förändring, framförallt med anledning av den digitalisering som pågår i samhället.

På Borgarskolan utbildar vi dig som elev för framtidens handel; allt från de lokala specialistbutikerna till de världsomspännande digitala försäljningskanalerna. Oavsett formen för handeln så kommer du att förstå kundernas behov, kunna ge utmärkt service, förstå hur marknadsföring och logistik påverkar försäljningsresultaten samt förstå vikten av att agera för hållbar konsumtion.

Du får de rätta verktygen för att analysera marknadens behov och kan därmed driva och utveckla företagandet i en föränderlig värld. Handelsbranschen må förändras, men arbetstillfällena kommer alltid att finnas kvar.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Under din utbildning får du 15 veckors APL som innebär att du får känna på arbetslivet och skapa näringslivskontakter för framtiden.

Högskolebehörighet

Försäljning och service är ju ett yrkesprogram men kan också vara en utmärkt grund för vidare studier. Genom att läsa engelska 6 samt svenska 2 och 3 så får du en grundläggande högskolebehörighet.

Det finns många utbildningar att välja på efter gymnasiet, både yrkeshögskoleutbildningar (YH) och universitet och högskolor, såväl i Sverige som runt om i världen.

Malmö Borgarskola är en internationell skola och för dig som vill fortsätta att läsa ett modernt språk eller göra praktik utomlands finns här de möjligheterna för dig.

En ung person i svarta arbetskläder befinner sig i frukt och gröntavdelningen på ett stort varuhus. 

Intervju med tidigare Borgarelev

Läs om tidigare försäljnings- och service elev Ossian som började jobba direkt efter studenten 2021 - och siktar nu på att utbilda sig vidare till account manager.

Detta läser du

Illustration på mörkgrön bakgrund föreställande en mobiltelefon samt ett öppet kuvert innehållande en bild på ett
snabel-a.

Vill du veta mer?

Undrar du något om försäljnings- och serviceprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren. Kontakta Jonas Möller, 0708-30 57 50 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv