$left
$middle

Hantverksprogrammet

Tycker du om att vara kreativ och arbeta med händerna? Tycker du om färg, form och olika trender? Kan du tänka dig att ha det som yrke?

Inom hantverksprogrammet finns det många olika vägar att gå.

Våra inriktningar

Finsnickeri

Du lär dig tillverkningsmetoder och om verktyg, maskiner och material. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel båtbyggare, inredningssnickare, möbelsnickare eller arbete inom trä- och byggvaruhandel.

Florist

Om du har känsla för färg, form och design kan floristinriktningen vara något för dig. Floristyrket är ett hantverk som kräver såväl teoretiska kunskaper som ett praktiskt handlag.

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

När du läser inriktning frisör, barberare och hår- och makeupstylist får du kunskaper om hårets och hudens egenskaper, kvalitet och tillstånd. Du får också tillfälle att träna dina färdigheter i att ge bra service, som är en viktig del av yrkena.

Övriga hantverk

Övriga hantverk är ett samlingsnamn för flera olika yrkesutgångar. Du lär dig tillverkningsmetoder, tekniker och om verktyg och material i den yrkesutgång som du väljer.

Detta läser du

En praktisk utbildning

Hantverksprogrammet är ett väldigt brett program där du till exempel kan utbilda dig till frisör, stylist, guldsmed, florist, finsnickare, sotare, sadelmakare och många andra hantverksyrken.

Tycker du om att arbeta med händerna och använda olika former och färger då är hantverksprogrammet någor för dig.

Grundläggande högskolebehörighet

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram, men du har alltid möjlighet att läsa kurser som förbereder dig för högskolestudier.

Efter gymnasiet

Du kan börja söka jobb direkt efter gymnasiet ínom det yrke du har valt. Efterfrågan på välutbildad personal är mycket stor.

Om du läser in högskolebehörighet har du möjlighet att vidareutbilda dig på yrkeshögskola eller högskola inom ditt yrke.

Kontaktinformation och länkar

sv