$left
$middle

Skolbibliotek

I vårt vackra bibliotek får du tillgång till hela världen genom böcker, uppslagsverk och digitala guider. Oavsett om du söker fakta, vill lyssna på en ljudbok eller läsa en tidning finner du ro och läslust hos oss.

Vårt biblioteket hittar du på tredje våningen, i vackra lokaler med stora fönster och högt i tak.

I biblioteket finns böcker, tidskrifter, datorer för utskrift och inte minst personal som kan hjälpa dig med informationssökning till skolarbeten, hitta bra böcker och värdering av källor. Behöver du kunna lyssna på böcker hjälper vi dig med det.

Vi har ett stort och uppdaterat utbud av faktaböcker så väl som skönlitteratur, för en läsning som främjar läroplanens krav, men också stödjer personlig bildning och läslust.

Mycket av bibliotekets resurser finns även digitalt, såsom tidningsartiklar, ljudböcker, vetenskapliga databaser, uppslagsverk, ämnesguider, instruktionsfilmer, information om upphovsrätt med mera.

Till biblioteket kan du komma för att studera i lugn och ro. I biblioteket finns grupprum som du kan använda vid grupparbete, en tyst avdelning med sittplatser, det finns även studieplatser utanför biblioteket som kan användas när biblioteket är stängt. 

Vill du se vad vi sysslar med finns vi på Instagram Petribibl.

Öppettider

  • Måndag till torsdag klockan 8.00–16.00
  • Fredag klockan 8.30–15.00
sv