Bageri och konditori

I utbildningen får du möjlighet att utveckla dina kreativa sidor som bagare eller konditor. Du lär du dig att skapa moderna och klassiska tårtdekorationer och att baka olika sorters matbröd och tårtor.

Utbildningens innehåll

Utbildningen omfattar både teoretiska och praktiska inslag och du lär dig hantera de maskiner och redskap som behövs för att tillverka bageri- och konditorivaror.

Våra skickliga bageri- och konditorilärare lär dig konsten att kavla olika degar på effektivaste sätt och att skapa dekorationer till tårtor med grädde och sockermassa. Du får också lära dig att baka nyttiga bröd, läckra wienerbröd, väldoftande kanelbullar och mycket mer.

Vi förbereder dig för ett yrke som ger dig utlopp för all din kreativitet och fantasi. Jobbet passar dig som är morgonpigg och gärna rör på dig under arbetsdagen.

STUDIEFORM
Heltid

Arbetsplatsförlagt lärande

APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår i kursen.

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig stora möjligheter till arbete i en expansiv bransch.

Förkunskaper
Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andraspråk årskurs 9/ delkurs D.
Utbildningstid
1000 studiestödspoäng

Se ansökningswebb för aktuella ansökningsperioder.
Utbildningsanordnare / utbildningslokal
Komvux Malmö
Malmö Restaurangskola
Kungsgatan 44, Malmö

Välkommen till Malmö Restaurangskola

Eftersom Malmö Restaurangskola driver en egen offentlig restaurang och ett konditori, blir det skarpt läge för dig från första dagen. Det betyder att du redan från början får möjlighet att träna på ditt kommande yrke så att du blir väl rustad för verkligheten och för framtiden.

Kontaktuppgifter till Malmö Restaurangskola.

Foto: Frasse Franzén