Hand the Ball och Lilla VM

Schysst, tillsammans, glädje och respekt är värdeorden för skolprojektet Hand the Ball som firas av genom festivalen Lilla VM-dagen. Fler aktiva ungdomar, rörelseglädje och bra värderingar är målet.

Malmö stad stöttar projektet Hand the Ball som drivs av Svenska Handbollförbundet. Genom Hand the Ball utbildas ledare både inom föreningar och skolor i att bedriva rörelseaktiviteter med barn och unga. Fokus är att skapa en positiv värdegrund och intresse för fysisk aktivitet som är hållbar över tid. Pedagogiken bygger på ett inkluderande tillvägagångssätt som utgår från individers olikheter och olika behov.

Lilla VM-dagen

Lilla VM-dagen är Malmö stads lokala festival för att fira av projektet Hand the Ball och en språngbräda för en framtid med mycket rörelseglädje. Festivalen äger rum på Stadionområdet i Malmö den 19-20 januari 2023 och kommer att innehålla mängder av festliga rörelseaktiviteter för alla de skolbarn som varit en del av projektet. År 2020 gjordes ett liknande evenemang som kallades Lilla EM, då inför Handbolls-EM.

Se filmen Lilla EM inför Handbolls-EM 2020:

Vill er klass medverka på Lilla VM-dagen?

Ta med klassen på denna idrottsdag och få en upplevelse där ni kan spela
handboll, sjunga karaoke eller brottas i sumodräkter tillsammans med andra barn från Malmös grundskolor.


ANMÄLAN
Anmälan är nu stängd.
Totalt cirka 1 200 barn är anmälda till festligheterna.
Tack för era anmälningar, vi är så glada över intresset!

 

 

Kontaktinformation och länkar

sv