$left
$middle

Klimatrådslag i Malmö 2024

I oktober får ett 40-tal Malmöbor utforma förslag till Malmö stads klimatpolitik genom ett lokalt klimatrådslag. Ansökan öppnar 15 augusti, men redan nu kan du anmäla intresse och få mer information när det är dags.

Klimatrådslaget arrangeras av föreningen Klimatriksdagen, som är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Syftet är att engagera och ge utrymme för Malmöborna att påverka och stärka den lokala klimatpolitiken. Genom klimatrådslaget hoppas vi kunna stärka samarbetet och få fram kreativa idéer för att lösa klimatutmaningarna.

Som deltagare kommer du att få utbildning i klimatkunskap. Under 12 och 13 oktober får du sedan träffa de andra deltagarna och gemensamt ta fram konkreta förslag till Malmö stads agerande i klimatfrågor. Det kan till exempel handla om att staden ska göra om fler grönytor till artrika ängar, satsa mer på kollektivtrafik eller öka kunskap bland skolelever om klimatet. Eller något helt annat. Förslagen kommer sedan att behandlas av politikerna i Malmös miljönämnd.

Alla Malmöbor kan söka

Du behöver inte ha några förkunskaper eller särskilda meriter för att söka till klimatrådslaget. De enda kraven är att du ska vara över 16 år, vara skriven på en adress i Malmö stad och ha möjlighet att delta vid samtliga utbildningstillfällen i september och oktober (se datum längre ner på sidan).

När anmälningsperioden är slut kommer Klimatriksdagen att välja ut deltagare bland de som anmält sig, med målet att urvalet ska spegla Malmös befolkning så långt det är möjligt. Deltagarna ska bestå av såväl enskilda Malmöbor som representanter från föreningar, företag och politiken.

Låter det intressant?

Anmälan till klimatrådslaget är öppen mellan 15 och 30 augusti och görs på Klimatriksdagens hemsida. Men redan nu kan du anmäla ditt intresse för att få mer information.

Datum för rådslag och utbildning

Onsdagen den 18 september kl 17.30-20.30
Uppstartsträff i Malmö för alla deltagare.

Onsdagen den 25 september kl 18-20
Utbildning som sker digitalt.

Onsdagen den 2 oktober kl 18-20
Utbildning som sker digitalt.

Onsdagen den 9 oktober kl 18-20
Utbildning och praktisk information. Träffen sker digitalt.

Lördag 12 oktober – söndag 13 oktober
Klimatrådslag i Malmö under två dagar. Vi håller på cirka 9.30-16.00 båda dagarna.

sv