$left
$middle

Starta nytt och utveckla

När du startar företag bygger du något eget. Du disponerar din tid själv och arbetar mot egna mål. Men det finns mycket att hålla reda på. Här hittar du information och hjälp inför starten.

Malmö Startup District

Den 12 april 2023 tog Malmö stads kommunstyrelse beslut om att satsa på ett startupdistrikt i Malmö. Nu går startskottet för att tillsammans med communityt arbeta mot en gemensam vision om ett startupdistrikt i Malmö! Målet är att etablera en miljö och ett ekosystem för alla som drivs av innovation, kreativitet och hållbar omställning för att accelerera utvecklingskraften i Malmö.

Hjälp för företagare

Har du en idé du vill utveckla? Det finns en rad organisationer, både lokalt och nationellt, som på olika sätt stöttar dig som företagare.

Minc - The Startup House of Malmö

Minc hjälper utvalda entreprenörer att bygga bolag i ett unikt två-årigt inkubatorprogram. Här bygger man plattformen för ett framtida tillväxtbolag. Minc väljer entreprenörer och affärsidéer inom IT, design och digitala medier.

Almi

Almi Skåne erbjuder finansiering och rådgivning både till dig som ligger i startgroparna för att bli företagare och till dig som nyligen kommit igång.

Tillväxt Malmö

Tillväxt Malmö är finansierat av en stiftelse som tillsammans med ett antal starka investerare ger stöd till entreprenörer. Ambitionen är att skapa tillväxt och fungera som positiv kraft för nya jobb, främst i de delar av Malmö med hög arbetslöshet.

Verksamt.se

På företagarportalen verksamt.se hittar du viktig information, bra verktyg och e-tjänster från Tillväxtverket, Bolagsverket och Skatteverket. Du kan tex skapa en affärsplan och registrera företag.

Sök företag

Vill du veta vilka företag och branscher som finns representerade i Malmö? I UCs näringslivsregister får du bland annat information om företagets adress, storleksklass och ungefärliga omsättning.

Vill du starta företag eller har frågor om entreprenörskap i Malmö?

Kontakta oss:

aefg

Malmö stads företagslots
E-mail: foretagslots@malmo.se
Tel: +46 (0)40 - 34 10 00

Kontaktinformation och länkar

sv