$left
$middle

Hbtqi-tips för unga

Här hittar du hbtqi-boktips som handlar om att vara kär, modig och om att hitta sig själv.

Pageboy: en memoar av Elliot Page

Han är Hollywoodstjärnan känd från storfilmer som "Juno", "X-men" och "Inception". Fram till 2020 hette han Ellen Page. I sina memoarer berättar han om hur det är att vara ett queert barn och svårigheterna med att växa upp i drömfabriken Hollywood.

Han berättar också om att ha en arbetsmiljö som präglas av sexuella trakasserier samt om det hat han möttes av när han kom ut som trans. Men också om det underbara i att ta sig bort från andras förväntningar och möta den man verkligen är.

The Henna Wars av Adiba Jaigirdar

Då Nishat kommer ut inför sina föräldrar accepterar de inte detta. De tänker att muslimska flickor inte är lesbiska. Nishat vill inte förlora sin familj men vill inte heller dölja vem hon är.

I Nischats skola går den vackra och karismatiska Flávia. Deras relation funkar inte alls och det är stor rivalitet mellan flickorna. Det är bara det att Nishat är hemligt förälskad i Flávia. Kan hon hitta ett sätt att vara sann mot sig själv och kanske hitta kärleken?

Aristotle and Dante discover the secrets of the universe av Benjamin Alire Sáenz

När Aristotle Mendoza en het sommardag träffar Dante vid den lokala poolen förändras livet totalt. Aristotle bär på en stor ilska på livet, världen, allt och alla också sig själv och han har inga vänner. Dante läser dikter, målar och älskar att gå barfota.

Dantes och Aristotles vänskap är osannolik men omedelbar. Tillsammans utforskar de livets outgrundliga mysterier, hur man ska lära sig acceptera sin familj som den är, varför man känner som man gör, vad det innebär att växa upp och hur man ska veta vem man egentligen älskar.

Kontakta oss

Malmö stadsbibliotek

Telefon:
040-660 85 00
sv