Svårt att läsa?

Böcker med bokstäver som flyger omkring

Du som har svårt att läsa kan få hjälp på biblioteket. Vår kunniga personal kan hjälpa dig med både handledning och rådgivning.

Du har kanske en läsnedsättning som till exempel dyslexi eller synhinder.

Med hjälp av våra alternativa verktyg och olika typer av böcker har du möjlighet att ta del av allt som finns och händer på biblioteket.

  1. Har du ett läsnedsättning som till exempel dyslexi kan du låna talböcker. Du kan själv ladda ner talböcker på din surf-telefon, suftplatta eller dator. Det går också bra att låna talböcker på biblioteket. Du kan läsa talböcker i en Daisy-spelare, dator eller Mp3-spelare.


    Hörlurar på en bokhög
  2. Om du tycker att det är svårt att läsa och skriva eller behöver hjälp med språket så erbjuder biblioteket olika verktyg som kan hjälpa dig. Till exempel möjlighet att få texten uppläst, rättstavningsprogram, ordböcker och mycket annat.


  3. Vill du läsa men har svårt att se den lilla texten i böckerna? Då kan du låna böcker med stor stil.
    Storstilsböcker är vanliga böcker med extra stor stil. Det finns både deckare, klassiker och moderna romaner. Storstilsböcker finns på svenska och engelska.


    Storstilsböcker i bokhylla
  4. Du som förälder kan få hjälp på biblioteket i hur du kan stötta ditt barn i sin läsning. Vår kunniga personal kan hjälpa dig med både handledning och rådgivning. Här har vi samlat information om hur ni kan komma igång.