Så använder du biblioteken just nu

Biblioteken har några sitt- och studieplatser och har gått tillbaka till ordinarie öppettider. Men flera begränsningar kvarstår. Tänk på att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och stanna hemma när du är sjuk. Här hittar du info om hur du kan använda biblioteken just nu, och vad som gäller på ditt bibliotek.

Läs mer

För föräldrar och lärare

Här hittar du som är förälder eller lärare information om barnverksamheten. Fråga gärna om du vill ha hjälp med något! 

Barnavdelning med mysig sittplats, pallar, bokhylla på hjul.

Bibliotekskort

Att skaffa bibliotekskort är gratis för barn, men barnets förälder måste skriva under på en bibliotekskortsansökan där hen godkänner att barnet skaffar ett lånekort. Skolor/förskolor kan också skaffa lånekort genom att fylla i en ansökningsblankett.

Till dig som är förälder

När du och ditt barn besöker BVC för åttamånaderskontroll får du ett presentkort som du tar med till biblioteket. Då får du en bok och ett bokmärke fyllt med tips om hur du får en rolig berättarstund med ditt barn. Om du vill, berättar vi gärna mer om vad som händer här på Garaget och vad ni kan göra här.

Till dig som är pedagog

Ni är alltid välkomna hit med barnen/eleverna under våra ordinarie öppettider. Dessutom kan ni boka Garaget på onsdagar mellan klockan 9–11. Mejla garaget@malmo.se eller ring 040–34 02 99 för att boka.