$left
$middle

Funka på fritidsgårdarna

Välkommen till Funka på fritidsgårdarna! Vi är fritidsgården för dig som är 12–21 år gammal och har någon typ av funktionsnedsättning. Allt vi gör på fritidsgården är gratis, frivilligt och bygger på besökarnas egna intressen och idéer.

Alla är välkomna till alla Malmös fritidsgårdar, men hos Funka på fritidsgårdarna riktar vi oss speciellt till dig med någon form av funktionsnedsättning. På fritidsgården möts du av trygg personal som sätter varje individ i fokus. Hit kan du komma och träffa andra undgomar under fria former. Här utmanas och utvecklas vi tillsammans. Du som är i behov av personligt stöd tar med dig din ledsagare eller personliga assistent till fritidsgården. Hoppas vi ses!

Vad kan jag göra på Funka?

På fritidsgården finns det möjlighet till massvis av olika aktiviteter som pyssel, matlagning, bakning, biljard, pingis, tv-spel (Playstation 5 och Nintendo Switch), sällskapsspel. Det finns även möjlighet av att delta i aktiviteter och utflykter utanför fritidsgården.

För vem är Funka?

När du kommer till oss behöver du vara så pass självständig att du klarar av att vara själv, eller ha med dig det stöd du behöver. Detta eftersom det kan finnas fler ungdomar på plats och fritidsledarna behöver finnas där för alla. Det går fint att ta med sig en förälder/ledsagare/stödperson när du besöker oss.

Inför första besöket till Funka

När du besöker oss för första gången vill vi gärna ha kontakt med din/-a vårdnadshavare, antingen per telefon eller om ni besöker oss tillsammans. Det är relevant för fritidsgårdens personal att lära känna dig och just dina behov för att kunna bemöta dig på bästa möjliga sätt. För att sedan fortsätta besöka oss och eventuellt följa med på utflykter behöver du bli medlem i vårt samtyckesregister.

Hur tar jag mig till Funka?

Funka på fritidsgårdarna finns på Limhamn fritidsgård. Det är på eget ansvar hur ungdomarna tar sig till och från fritidsgården.

Adress: Grönalundsgatan 6, plan 2 (hiss eller trappa), samma ingång som till Grönalunds förskola
Närmsta busshålplatser: Malmö Hyllie kyrkoväg (buss 4 eller buss 9) och Malmö Hylltorpsgatan (buss 49)
Klicka här och titta på den här videon hur du går från busshållplatsen till fritidsgården.

Tillgänglighet

Lokalen är utrustad med entré och hiss för rullstolsburna. Det finns även tillgänglighetsanpassad toalett på fritidsgården.

Parkering: ca 15 meter

Ordinarie öppettider

Ojämn vecka
Torsdag: 14.00-20.00
Fredag: 14.00-20.00
Lördag: 14.00-20.00

Jämn vecka
Torsdag: 14.00-20.00

Adress: Grönalundsgatan 6 (på Limhamns fritidsgård)

Öppettiderna kan komma att variera. Ibland lämnar vi fritidsgården och har aktiviteter någon annanstans. Håll dig uppdaterad på vår instagram.

Hilding: 073 261 87 14

Oliver: 070 624 32 56

Norka: 070 828 63 61

Sektionschef: Andreas Flygare, 0708-614191, andreas.flygare@malmo.se
Telefontid måndag-fredag (helgfria dagar) 08.00-16.30.

sv