$left
$middle

Malmö Flickkör

Malmö Flickkör är Kulturskolans spetskör och riktar sig till barn och unga med tidigare sångvana och som identifierar sig som tjejer i åldrarna 11-19 år.

Om Malmö Flickkör

I Malmö Flickkör får du en möjlighet att vara del av någon större! Hos oss handlar det om att våga använda sin röst i dess fulla kapacitet. Vi lär oss hur man lyssnar in varandra och sätter musiken och gruppen först. Tillsammans utforskar vi körmusik i alla genrer och övar både på att hitta vår gemensamma stämsång i olika svårighetsgrader.

Kören repeterar en gång i veckan i pass om 2,5 timmar med paus, och gör oftast två stora konserter och två mindre konserter per läsår. Medlemmarna förväntas ta mycket eget ansvar för att lära sig musiken och får varje vecka både ljudfiler och noter att öva på hemma mellan repetitionerna.

För att bli en bra körsångare är det viktigt det att man känner sig trygg nog att våga utmana sig själv och sin röst. I Malmö Flickkör tar vi därför hand om varandra och tar samtidigt ansvar tillsammans.

Kören har idag 55 aktiva medlemmar och ny-intag sker i slutet av varje vårtermin. Kulturskolan annonserar när det är dags för provsjungningar.

Vi på Kulturskolan tycker också att alla som vill sjunga i kör ska få göra det alldeles oavsett vilka förkunskaper man har. Därför försöker vi erbjuda samtliga sökande till Malmö Flickkör plats i någon av våra körer. Är man inte redo att börja i Flickkören så kan man i stället erbjudas en plats i någon av Kulturskolans andra körer.

Tidigare var kören en del av Körcentrum syd och fungerade som en övningskör för lärarstudenter vid Malmö Musikhögskola. Flickkören blev sedan en del av Malmö Kulturskola 2018 och har sedan dess letts av Sabina Zweiacker.

Kontakta oss

 • Malmö Kulturskola

  • E-post:  kulturskolan@malmo.se
  • Telefon:  040-34 48 00
  • Telefontider: 
   Måndag–torsdag klockan 09.00–11.00 och 18.00–20.00. Fredag klockan 10.00–12.00.
  • Besöksadress:  Friisgatan 15B
sv