Guide till ny dansk arkitektur
Stadsvandring på egen hand - digital guide om ny dansk arkitektur i Innerstaden, Västra hamnen och Hyllie.
Köpenhamn är 2023 utsedd av FN-organisationen UNESCO till världens arkitekturhuvudstad, med anledning av detta har Malmö museum tagit fram en guide som vänder sig till de som är intresserade av ny dansk arkitektur i Malmö. Stort fokus har lagts på idéerna bakom arkitekturen och på byggnadernas kontext.
Upplev dansk arkitektur i Malmö
Turerna tar dig runt i Malmö till olika byggnader, broar och andra platser som är designade av danska arkitektkontor.
Med hjälp av en karta navigerar du mellan objekten och väl framme vid en av platserna använder du appen för att läsa texter om byggnadens eller platsens historia, arkitekturen och om arkitektkontoren som har ritat objekten. Texterna är rikt illustrerade med nytagna bilder.
Språk: svenska.
3 olika turer i appen
Turerna hittas i appen Actionbound och objekten i guiden är fördelade på tre turer:
- Innerstaden - utgår från Station Triangeln
- Västra hamnen - utgår från Malmö Centralstation
- Hyllie - utgår från Station Hyllie
Turerna tar mellan 40 minuter och 2 timmar, beroende på om du väljer att cykla eller promenera rundan. Vi rekommenderar cykel till de längre turerna i Innerstaden samt Hyllie.
Dansk arkitektur i Malmö
De danska arkitektkontoren har varit på stark frammarsch i Malmö sedan andra halvan av 1900-talet. Den danska arkitekturen har ett mycket gott rykte, och kontoren har anlitats till både prestigeprojekt och mer vardagsnära bebyggelse. Att anlita utländska arkitekter i Malmö har blivit allt vanligare sedan Sverige gick med i EU 1991 och de danska arkitektkontorens närvaro märks i synnerhet efter Öresundsbrons tillkomst år 2000 och den högkonjunktur som då inleddes.
Kontakta oss
-
Malmö museum
- E-post: malmomuseum@malmo.se
- Telefon: 040-34 44 00
-
Postadress:
Malmö museum205 80Malmö