Aktiviteter, banor och planer

Bulltofta motionscenter öppnar för allmänheten 16 augusti

Med anledning av coronapandemin är gymmet och inomhusdelen av kaféet på Bulltofta motionscenter stängt för allmänheten till och med 15 augusti. 16 augusti öppnar Bulltofta motionscenter åter för allmänheten.

Mer information

Kiosken och frisbeeuthyrningen är öppen. Även tennisbanorna är öppna och förbokas online.

Bokning av tennisbana

I Bulltofta rekreationsområde kan du boka banor och planer, aktivera dig själv längs slingor, spår och på utegym eller gå med i en förening med verksamhet i området.

Bangolf

Två 18-hålsbanor för både nybörjare och proffs. Banan ligger precis intill motionscentret och du hyr boll och klubbor på plats i kiosken. Läs mer på Malmö bangolfklubbs webbsida.

Basket och landhockey

Intill tennisbanorna finns en kombinerad basket- och landhockeyplan. Du kan låna en basketboll på Bulltofta motionscenter eller ta med egen boll eller klubba.

 Du kan inte boka planen. Spela på egen hand när planen är ledig.

Cricket

På den runda gräsbeklädda cirkusplatsen ligger en av Sveriges bästa cricketplaner i vacker parkmiljö. Här spelar du med Malmö cricket club.

Kontakta Malmö cricket club om du vill bli medlem och spela med klubben.

Fotboll

Här finns fyra fotbollsplaner i gräs som ligger lummigt inbäddade i grönska. Planerna är tillgängliga när de inte är bokade av föreningar.

Frisbeegolf/discgolf

Discgolfbana med både tighta skogshål, öppna parkhål och kuperade hål. Banan har två utkast, vit pro-tee och röd nybörjartee. Du kan hyra eller köpa discar på Bulltofta motionscenter.

Spela på egen hand eller kontakta Spinndisc frisbeeklubb för att bli medlem i föreningen.

I Bulltofta kan du jogga eller promenera utmed anlagda spår. Spåren stäcker sig genom fantastiska skogsdungar med vackra träd, förbi blomsterängar och längs små dammar.

Pulkabacke

I rekreationsområdets västra del, i närheten av bangolfbanan ligger en pulkabacke. Här finns två sidor av backen, en lite plattare backe och en brantare.

Rullskidor

Bild på ett par rullskidor.

Längs med de asfalterade gång- och cykelbanorna i parken går det fint att åka rullskidor. Ta med egen utrustning eller hyr skidor, pjäxor och stavar på Bulltofta motionscenter.

Skidbacke

Vid Flansbjer i områdets östra del finns en 150 m lång skidbacke. Från dess topp, 30 meter över havet, ser man det omgivande landskapet med bland annat Romeleåsen i öster, Öresund i norr och centrala Malmö i väster.

Längdskidspår

När det är snö finns det preparerade skidspår i området. Spåren som är 1,8 km är lättåkta och dubbelspåriga och startar utanför motionscentret.

På grund av covid-19 är Bulltofta motionscenter stängt, och har därmed ingen skiduthyrning vintern 2021. Skidspåren prepareras som vanligt då vädret tillåter.

Tennis

Utanför Bulltofta motionscenter finns tre tennisbanor med allvädersbeläggning som du kan hyra per timme. Du kan även hyra racket och bollar.

Träna utomhus i alla väder med Videdals GIF. Allt från utegympa och uteyoga till out door fun och Zumba® vid Bulltofta motionscenters trädäck.

Utegym

Närild på vikterna.

Utanför Bulltofta motionscenter finns ett utegym med magbänk, ribbstol, dipsräcke, chinsstång och trappor för intervallträning. Gymmet är öppet för alla och här kan du träna dygnet runt helt gratis.

Det går inte att boka eller reservera utegymmet. Åldersgräns: 15 år.