Guidade turer

Information med anledning av coronaviruset och covid-19

Vi erbjuder guidade turer nere i kalkbrottet precis som vanligt, dock endast till fots. Bussturerna kommer tillbaka när det är möjligt. Maxantal är 40 personer. Du som känner dig sjuk stannar förstås hemma.

Läs mer om vårt arbete med coronaviruset och covid-19

Följ med på en av våra guidade vandringar eller bussturer och lär dig om kalkbrottets historia, geologi, djur och natur. Turerna arrangeras regelbundet hela året. Bokning krävs.

Guidade turer i kalkbrottet

Våra erfarna guider berättar om industrihistoria, geologi, djur och natur. Promenadturerna tar cirka två timmar, bussturerna tar cirka en och en halv timme. Guidning med buss är framför allt tänkt för dem som har svårt att klara av längre promenader. Det finns dock möjlighet att gå av bussen nere i kalkbrottet.

På promenadturen går vi uppför en brant och lite ojämn backe där det krävs stadiga fötter och god kondition hos besökarna.

Av säkerhetsskäl går det inte att besöka kalkbrottet utan guide.

Kalkbrottsdagar i Limhamns kalkbrott

Den 19-20 september är det kalkbrottsdagar i Limhamns kalkbrott. Det blir utställning på tema djur och natur, guidade turer och aktiviteter för barn.

Bokning av biljetter och mer information kommer att finnas på vår hemsida från 1 september.

Kommande guidningar

Vi uppdaterar med jämna mellanrum hemsidan med nya guidade turer. Anmälningarna öppnar tre veckor innan utsatt datum och det är först till kvarn som gäller för platserna.

Söndag 16 augusti

Guidad vandring - fullbokat!

  • 10.00 - 12.00
  • 12.30 - 14.30
  • 15.00 - 17.00

Måndag 17 augusti

Geo-yoga - fullbokat!

17.00 - 19.00
19.00 - 21.00