Guidade turer

Följ med på en av våra guidade turer och lär dig om kalkbrottets historia, geologi, djur och natur. Vi håller avstånd till varann och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Bokning krävs.

Guidade turer i kalkbrottet

Turerna tar cirka 2 timmar och våra duktiga guider berättar om industrihistoria, geologi och djur/natur. Våra turer för barn är lite kortare. På vuxenturerna kan barn från cirka 8 år följa med, men tänk på att det kan vara ojämnt underlag och backar. På vuxenturerna får 35 personer plats, och på "Leta fossil med barnen" är det max 20 barn som får plats.

promenadturen går vi uppför en brant och lite ojämn backe där det krävs stadiga fötter och god kondition hos besökarna.

Bussturen tar ca 1 ½ timme.  Vi pratar om djur och natur, geologi och industrihistoria. Det kommer att finnas möjlighet att gå av bussen en stund nere i kalkbrottet. Bussen väntar på den stora parkeringen vid kalkbrottet fr o m 10 minuter innan aktuell guidning. Där finns också möjlighet till fri parkering (max 4 timmar). Adress är Kalkbrottsgatan 114, infart mitt emot Hammars park. Mindre, hopfällbara rullstolar kan tas med ombord.

Av säkerhetsskäl går det inte att besöka kalkbrottet utan guide.

Bokning sker via Kulturcentralen, som tar ut en bokningsavgift på 10 kronor per biljett. Biljetterna släpps cirka två veckor innan respektive tur.

Alla kommande guidningar

Inställd guidning

Om en guidning måste ställas in meddelar vi det via e-post. Det är därför viktigt att du uppger rätt e-postadress vid bokning.