$left
$middle

Gör trädpromenader med mobilen som sällskap

Möt Malmös intressanta och vackra träd! 12 olika, spännande trädpromenader med vardera 20 träd finns nu i appen Träd i Malmö.

Ladda ner appen och ge dig ut med mobilen som sällskap. Promenaderna tar dig runt till olika delar av Malmö. Till parker, stadens centrum eller till några äldre och nya bostadsområden.

Går du på trädvandring i Malmö så kan du möta träd från hela världen, som till exempel kejsarträd, tulpanträd, ambraträd, svarttall, kaukasisk vingnöt, mammutträd, gingko, ormskinnstall och nutkacypress.

Här finns träd som doftar, träd som blommar och träd som använts som läkemedel. Malmös vanligaste träd är oxel som är det svenska träd som klarar vind, sol och saltstänk bäst.

Träden gör Malmö vackrare och grönare. De ger oss ett bättre klimat och en plats för många fåglar och insekter att bo i. Träden gör helt enkelt Malmö till en ännu bättre plats.

Fakta:

  • Trädvandringsappen Träd i Malmö är ett samarbete mellan Malmö Förskönings- och Planteringsförening och Malmö stad och bygger på boken med samma namn.
  • Vill du veta mer om Malmös fantastiska trädskatt hittar du mer information i boken. Den är i sin tur ett samarbete mellan ABF, Malmö Förskönings- och Planteringsförening, Malmö stad och utgiven på Kira förlag.
  • Ladda ner appen till iOS här
sv
sv