$left
$middle

Ung i sommar-praktikanter uppmuntrar Malmöborna att undvika trängsel

Under sommaren har ett antal Ung i sommar-praktikanter fått i uppdrag av miljöförvaltningen att agera Trängselvärdar. De ska sprida ett positivt budskap och tacka Malmöborna för att de håller avstånd och undviker trängsel.

Varje sommar erbjuder Malmö stad unga att göra en sommarpraktik under tre eller fyra veckor på stadens förvaltningar. Praktiken är betald och ska ge Malmöungdomar chans att få nya erfarenheter, knyta kontakter och lära sig mer om arbetslivet.

Sprida positiva budskap och agera Trängselvärdar

På miljöförvaltningen arbetar inspektörer med uppdrag att kontrollera trängsel på bland annat restauranger – nu ska Trängselvärdarna hjälpa dem att sprida Malmö stads budskap om att vara rädda om varandra och att undvika trängsel.

- Det är jätteviktigt att ungdomar i Malmö erbjuds bra praktikplatser och arbetet som trängselvärd ligger i linje med miljöförvaltningens uppdrag. Ungdomarna har en viktig uppgift att på ett trevligt och positivt sätt påminna alla om att hålla avstånd, säger Rebecka Persson, som är direktör på miljöförvaltningen.

21 ungdomar kommer praktisera på miljöförvaltningen under tre veckor varav 16 har uppdraget att vara Trängselvärdar. Varje morgon startar ungdomarna sin arbetsdag på miljöförvaltningen för att ta del av en gemensam föreläsning. Sedan beger de sig ut två och två, fyra timmar varje dag till centrala platser i Malmö iklädda västar med budskapet Tack för att du håller avstånd och undviker trängsel - #tillsammansmalmö.

Trängselvärdarna ska observera trängsel och samtidigt spana efter fel och brister i gatumiljön, som till exempel trasiga papperskorgar eller lampor. Varje dag ska de anmäla felen via Malmö stads felanmälan på malmo.se samt sammanställa eventuella frågor från Malmöbor.

Fakta Ung i sommar

Ung i sommar erbjuder Malmöbor mellan 16–19 år betald praktik under sommaren. Ansökan till Ung i sommar var öppen cirka en månad under vårterminen och platserna lottades ut till de som sökt. Ung i sommar söker ständigt efter nya arbetsplatser som är intresserade av att välkomna praktikanter, både inom kommunala förvaltningar, i privata verksamheter och föreningslivet.

Malmö stads miljöförvaltning tar i år emot 21 Ung i sommar-praktikanter. De fem praktikanter som inte ska vara Trängselvärdar kommer arbeta med olika frågor på den miljöstrategiska avdelningen och bland annat komma med förslag på hur miljöförvaltningen kan bli bättre på att nå ut till unga Malmöbor.

Läs mer om Ung i sommar

sv
sv