$left
$middle

Mötesplatserna för seniorer finns på Malmökanalen hela sommaren

När Malmö stads mötesplatser för seniorer tillfälligt är stängda hittar de nya sätt att nå ut till Malmöborna. Under hela sommaren kan man ta del av ett urval av mötesplatsernas aktiviteter i den lokala tevekanalen Malmö mediakanal.

Den 18 maj började mötesplatserna att sända i Malmö mediakanal, som i folkmun kallas Malmökanalen. Sändningen är en del i programmet Angeläget som fokuserar på samhällsinformation under coronapandemin.

Programmet sänds varje vecka måndag till torsdag kl 18–19, med en repris kl 9 nästa dag. Mötesplatserna bjuder på olika aktiviteter så som Malmös historia med Jeanette Rosengren och Kalle Lind, gympa, yoga, tips på hur du kan behålla din psykiska hälsa i coronatider och mycket mera.

– Under tiden våra fysiska mötesplatser är stängda för att förhindra smittspridning vill vi nå ut till så många som möjligt med information och olika aktiviteter. Vi har använt oss av digitala kanaler, men är samtidigt medvetna om att inte alla har tillgång till dator, internet och sociala medier. Eftersom många har teve försöker vi nå ut via den lokala tevekanalen, Malmö mediekanal samt via posters och pappersutskick, säger Jolanda van Vliet, enhetschef för mötesplatserna för seniorer i Malmö stad.

Karina Swebe som vanligtvis är aktivitetsledare på mötesplats Limhamn håller numera bland annat i gympan som sänds på Malmö mediakanal. Hon får positiv återkoppling från tidigare besökare, och som en dam uttryckte det:

– Jag blev så glad för jag har inte sett dig på så länge och så såg dig på teven igår. Du gympade så jag gympade med dig och det var så kul!

SE TRAILER FÖR MÖTESPLATSERNAS SÄNDNINGAR

SE MÖTESPLATSERNAS SÄNDNINGAR PÅ DEN EGNA HEMSIDAN

SE MALMÖ MEDIAKANALS HEMSIDA

FAKTA

Malmö mediakanal når 120 000 hushåll i Malmö, Lomma, Svedala och Burlöv. Kanalen hittas analogt i MKB och Comhems nät samt via digitalbox ComHem: 451, Telia: 500, MKB: 199, Sydantenn: 199, Bredbandsbolaget: 299, Canal Digital 299.

Initiativtagare och samordnare för programmet är Malmöandan och KC Kompetenscenter

Malmöandan handlar om samverkan mellan hela den idéburna sektorn i Malmö och Malmö stad. Visionen är en mer jämlik, öppen och demokratisk stad. Vi lär av varandra, och vill förändra tillsammans. Vad vi vill förändra och hur vi gör det beskrivs i vår samarbetsplan.

KC Kompetenscenter är en stiftelse som har till ändamål att genom kompetenshöjande insatser fungera som motor och facilitator för den idéburna sektorn att möta dagens och framtidens utmaningar.

sv
sv