$left
$middle

Kul i Malmö och Sveriges Olympiska Kommitté utmanar Malmös unga

Med ett år kvar till OS i Tokyo lanserar Kul i Malmö och Sveriges Olympiska Kommitté satsningen Olympisk Utmaning. Från den 23 juli till den 20 augusti kan unga Malmöbor göra utmaningar inom fem olympiska idrotter. Vid periodens slut lottas 30 kit med sportprylar bland deltagarna.

Syftet är att få barn och unga att aktivera sig och prova på olika olympiska idrotter. I Malmö finns fem utmaningar utplacerade runt om i staden inom följande idrotter: löpning, skate, simning, mountainbike och basket. I OympiaAppen finns hälsningar från olympier inom respektive idrott.

- Det här är en fantastisk satsning som bjuder in till rörelse för Malmös barn och unga. Jag hoppas att många tar tillfället i akt och testar en olympisk idrott, säger Johan Hermansson, fritidsdirektör.

- Vi gör allt vi kan för att använda idrotten till att bidra till en bättre värld. Med Olympisk Utmaning vill vi att fler inspireras till en aktiv livsstil och förbättrad hälsa, säger Tobias Hauff, marknadschef på Sveriges Olympiska Kommitté.

Hur går det till?

Ladda ner OlympiaAppen, registrera dig och skanna QR-koderna som finns på skyltarna vid utmaningarna. Deltagare som gör tre eller fler utmaningar är med i utlottningen av 30 kit med sportprylar bestående av: träningsväska, tennisrack, tennisbollar, basketboll, handboll, simglasögon och träningsband.

Om du behöver utrustning till din utmaning - besök Fritidsbanken och låna sportprylar gratis.

Information om utmaningarna och inspiration publiceras i Kul i Malmös sociala medier - på Facebook och Instagram

Här finns de Olympiska utmaningarna:

  • Löpning - Pildammsparkens Motionsspår, Carl Gustavs väg
  • Skateboard - Krocksbäcks Skatepark, Krokbäcksstigen
  • Simning - T-bryggan Ribersborg, Ribersborgsstrandens badplats
  • Mountainbike - Bulltofta Motionsspår, Bulltoftastigen
  • Basket - Mellersta Förstadskolans Multiidrottsplats, Disponentgatan
sv
sv