$left
$middle

Stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund 22-28 augusti

Den 22-28 augusti 2020 stoppas all tågtrafik mellan Malmö och Lund under knappt en vecka. Stoppet är nödvändigt för att Trafikverket ska kunna bygga fyra spår på sträckan, vilket kommer minska trafikstörningarna och gör det möjligt att köra fler tåg i framtiden.

De fyra nya spåren ska byggas på samma plats som dagens två spår vilket kräver en omledning av tågtrafiken till två tillfälliga spår. När de tillfälliga spåren kopplas in på Södra Stambanan måste järnvägstrafiken stoppas helt mellan Malmö och Lund under knappt en vecka, från 22 augusti 23.00 till och med 28 augusti.

Stoppet innebär att i stort sett all tågtrafik norrifrån stannar i Lund, och trafik från söder stannar i Malmö. Undantagen är trafik som kör på Lommabanan, som öppnas 23 augusti. Vissa nattåg kör annan väg förbi stoppet. Snälltåget vänder i Eslöv.

Så planerar du för tågstoppet

Tågstoppet innebär att det tar längre tid för dig att resa, men ersättningsbussar mellan Malmö och Lund kommer att se till att du fortfarande kan resa. Trafikverket arbetar för att trafikstoppet ska genomföras så tryggt och smidigt som möjligt för alla de som måste resa.

Ju färre som reser mellan Malmö och Lund under tågstoppet desto lättare blir det för dem som måste resa. Många kommer att behöva resa med de ersättningsbussar som sätts in och det blir tätare trafik på vägarna om fler pendlar med bil.

Kan du undvika att resa under tågstoppet, eller under rusningstid, slipper du själv att påverkas av tågstoppet. Det blir en besvärlig vecka för de som pendlar på sträckan Malmö och Lund. För den som kan planera om sin resa, cykla, samåka eller arbeta hemma blir tågstoppet mindre jobbigt.

Aktuell information

Du hittar aktuell information på Trafikverkets webbplats.

Aktuell reseinformation hittar du Skånetrafikens webbplats.

Cykelpendling

Under tågstoppet erbjuds guidad cykelpendling på sträckan mellan Malmö och Lund i båda riktningarna, med möjlighet att ansluta längs vägen. Läs mer och anmäl dig till pendlingen

sv
sv