$left
$middle

Möllevången blir grönare

Nu ska vi göra Möllevången grönare genom att plantera träd längs vissa gator, på torgplats och i parker. Möllevången är ett av de områden i Malmö som har minst antal träd eller lägst krontäckning som är ett mått man använder. Arbetet med planteringarna av de cirka 150 träden börjar nu i augusti-september.

Träd behövs!

Träden ger oss och andra levande varelser en bättre miljö att leva i. De ger skugga som sänker temperaturer vid värmeböljor, de dämpar hårda vindar, de absorberar vatten vid kraftiga regn, de filtrerar stoft i luften och dämpar buller. Dessutom ger de boplats och föda till insekter och fåglar.

35 stycken av gatuträden som ska planeras på Möllevången kommer dessutom att stå i en växtbädd som gör att de kan ta emot och magasinera vatten. Det gör att vattenledningarna inte belastas lika mycket och risken för översvämningar blir mindre.

Många olika sorters träd

Alla träd klarar inte alla miljöer och vi vill ha en variation av olika träd att njuta av så därför kommer det vara en mängd olika träd som planteras på Möllevången. Några har vackra höstfärger, andra blommar fint på våren till glädje för både oss och pollinerande insekter. Några bär frukt som till exempel fåglar gillar.

I gatorna sätts bland annat olika hagtorn, katalpa, kinesträd, kaffeträd, humlebok, blodplommon, kaukasiskt päron, pagodträd och zelkova att planteras. I parkerna kommer bland annat persikomandel, körsbärsplommon, vinterkörsbär, blomsterkornell, perukbuske och rosenapel att sättas.

sv
sv