$left
$middle

Sju finalister tävlar om Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen

Varje år delar Malmö stad ut Stadsbyggnadspriset för arkitektur och stadsbyggnad och Gröna Lansen för ett miljömässigt hållbart byggande. I år har juryn nominerat fyra finalister till Stadsbyggnadspriset och tre finalister till Gröna Lansen. Den 2 september får du veta vilka projekt som vinner.

I år har allmänhet och bransch totalt skickat in 23 förslag till Stadsbyggnadspriset och 10 förslag till Gröna Lansen. En jury bestående av politiker och tjänstepersoner i Malmö stad och representanter från branschorganisationer har sedan valt ut och tittat närmare på tio projekt, som utmynnat i fyra finalister till Stadsbyggnadspriset och tre till Gröna Lansen. Vilket projekt som belönas med respektive pris offentliggörs den 2 september under en ceremoni och prisutdelning i rådhuset.

Finalister Stadsbyggnadspriset

Två bostadsprojekt, ett kontorsprojekt och en restaurering av ett byggnadsminne tävlar om Stadsbyggnadspriset. Här kan du läsa mer om projekten och juryns motiveringar.

Brf Shiitake, Solbacken
Ledbussen 1, Sorgenfri
World Trade Center, Västra Hamnen
Centralposthuset, Nyhamnen

Stadsbyggnadspriset delades ut första gången 1982 och  uppmärksammar värdefulla förbättringar av Malmös stads- och livsmiljö.

Finalister Gröna Lansen

Årets finalister är tre mijö- och klimatsmarta kontorsprojekt. Här kan du läsa mer om projekten och juryns motiveringar.

Foajén, Nyhamnen
Origo, Hyllie
Aura, Västra Hamnen

Gröna Lansen har delats ut sedan 2001 och belönar ett miljömässigt hållbart byggande, som bidrar till en beständig stadsmiljö och klimatsmart livsstil.

sv
sv