$left
$middle

Brf Shiitake belönas med Stadsbyggnadspriset och Origo får Gröna Lansen

Årets vinnare av Stadsbyggnadspriset är 13 radhus på Solbacken av Hauschild + Siegel, som både är arkitekt och byggherre till projektet. Miljöbyggpriset Gröna Lansen går till kontorshuset Origo i Hyllie, där Wihlborgs Fastigheter och White Arkitekter står bakom projektet. Priserna delades ut idag under en ceremoni i Rådhuset.

- Brf Shiitake visar att det går att skapa en god livsmiljö med stor funktionalitet på liten yta och att det går att förtäta utan att göra avkall på grönska och växtlighet. Här finns utrymme för både en privat sfär och gemenskap med både grannar och grannskap. Det här är ett mindre bostadsprojekt som kan inspirera och vara förebild även till större projekt i staden, säger Sofia Hedén (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

- Stadsdelen Hyllie har fått ännu en arbetsplats med en stark miljöprofil och hög trivselfaktor. Origos styrka är ett tydligt hållbarhetstänk under hela byggprocessen, vilket har bidragit till ett effektivt och klimatsmart byggande, säger Simon Chrisander (L), kommunalråd för stadsbyggnad och miljö.

sv
sv