$left
$middle

Re-BAG heter tygväskan som vann första pris i kategorierna Samhällsnytta och Miljö/Klimat. Foto: Illustration: Tovelisa

Malmöelever vann priser i uppfinnartävling för unga

I september firades 13 pristagare när årets upplaga av Sveriges största uppfinnartävling för unga avslutades med en prisceremoni på Nobel Prize Museum i Stockholm. En elev på Apelgårdsskolan vann kategorierna Samhällsnytta och Miljö/Klimat och en annan elev från samma skola tog hem andra pris i Teknisk lösning.

Re-Bag 1:a pris Samhällsnytta och Miljö/Klimat

Juryns motivering: Ett initiativ för att få bort plast från havet genom konsumentpåverkan. Handlare påskyndar beteendeförändringen genom streckkodsrabatter när kunderna har dessa återanvändbara påsar med sig i affären. Enkel lösning med potential till snabb samhällsnytta.

Shopping scooter 2:a pris Teknisk lösning

Juryns motivering: Vinnaren har kombinerat två saker vi använder i vardagslivet och lyckats skapa en ny uppfinning. Den kan användas av såväl gammal som ung och är ett miljövänligt sätt att få hem varor från affären.

Fotnot

Finn upp arrangerar Sveriges största uppfinnartävling för unga. Finn upp grundades 1979 av den ideella föreningen Ingenjörsamfundet tillsammans med Svenska Uppfinnareföreningen. Finn upp strävar efter att lustfyllt och pedagogiskt stimulera högstadieelever att skapa framtidens innovationer. För att stärka Sverige som innovationsnation behöver vi förbereda tonåringar för morgondagens arbetsliv och stimulera deras innovationsförmåga.

Genom att klicka på denna mening kan du läsa mer om Finn Upp.

sv
sv