$left
$middle

Bilden visar Mellersta Förstadsskolan och skolgården framför. Foto: Sanna Dolck Wall

Mellersta Förstadsskolan vinnare av Quality Innovation Award 2020

Malmö stads grundskola Mellersta Förstadsskolan har tilldelats det internationella innovationspriset Quality Innovation Award 2020. Skolan är en av fem innovatörer i Sverige och får priset i kategorin Education sector innovations för ett lässtrategiprojekt med språkutvecklande arbetssätt.

Lässtrategiprojektet startade hösten 2017 och innebär att lärare genom workshops och praktiskt tillämpande har utbildats till läscoacher och sedan systematiskt arbetat med att stärka elevernas kunskapsinhämtning och måluppfyllelse. Skolan har gjort noggranna databaserade nulägesanalyser och arbetat utifrån en vetenskaplig grund.

Lässtrategiprojektet omfattar drygt 40 elever och 20 pedagoger. I och med vinsten blir Mellersta Förstadsskolan Sveriges bidrag i den internationella tävlingen och kommer att delta i rikskonferensen Bättre Skola som äger rum i Malmö i januari.

Läs mer om priset på hemsidan för Swedish Institute for Quality.

Fakta

Quality Innovation Award:s mål är att premiera innovationer och inspirera innovatörer att tro på sina idéer. Priset delas ut i ett 20-tal länder, ger innovationer uppmärksamhet och möjlighet att jämföra sig över land- och branschgränser. För att vinna ska innovationerna bidra till att sprida kunskap, vara goda föredömen och inspirera andra innovatörer. Källa: siq.se

sv
sv