Kulturförvaltningen har tillfälligt stängt delar av verksamheten

Med anledning av regeringens hårdare restriktioner för att minska smittspridningen har kulturförvaltningen stängt delar av verksamheten under perioden 24 november-31 mars 2021.

De verksamheter som är tillfälligt stängda är:

  • Malmö Museer
  • Malmö Konstmuseum
  • Malmö Konsthall
  • Malmö Stadsarkiv
  • Musik och kulturhuset Arena 305
  • Mötesplats Returen på Lindängen
  • Naturum Öresund
  • Kirsebergs fritids- och kulturhus (tom 24 januari)

Viss verksamhet hos de stängda institutionerna ersätts med digitala lösningar, till exempel live-streamade visningar, workshops, seminarier och pedagogisk verksamhet till skolorna. Mycket av vårt digitala utbud hittar du på Youtube-kanalen Kultur i Malmö - här kan du ta del av kultur hemifrån soffan såsom guidade turer i utställningar, författarbesök, kreativa verkstäder, Malmöhistoria och massor av annat roligt och seriöst. Vi finns såklart även på våra webbsidor här på malmo.se och i sociala medier.

Biblioteken i Malmö

Biblioteken i Malmö är öppna men med begränsningar. Begränsningarna gäller max antal samtidiga besökare, minskade öppettider, inga studie- och sittplatser samt max 30 minuters besök. Läs mer om bibliotekens åtgärder och begränsningar.

Malmö Stadsarkiv

Allmänna handlingar

Stadsarkivet är tillfälligt stängt för besökare men fortsätter sitt lagstadgade uppdrag att lämna ut allmänna handlingar. Beställa handlingar ur våra arkiv gör du här.

Kopior av beställda handlingar, skickas till beställaren eller hämtas i Kulturhuset Mazettis reception på Friisgatan 15B: mån-fre kl 8-18.30, lunchstängt ca kl 12-13 och kl 15-16.

Utökade telefontider

Telefontid måndag-fredag kl 10-16.
Telefon 040-10 53 00.

Böcker

Böcker kan beställas och hämtas ut på Biblioteken i Malmö (ej hos Stadsarkivet).

Romskt informations och kunskapscenter

Verksamheten är enbart öppen för bokade besök.

Verksamhet för barn

De verksamheter som helt vänder sig till barn och unga upp till 15 år har fortsatt öppet:

  • Malmö Kulturskola
  • Allaktivitetshusen

— Barn och unga är en prioriterad målgrupp för alla kulturförvaltningens verksamheter och vi fortsätter att erbjuda kultur- och fritidsaktiviteter för dem så långt det är möjligt. Barns rätt till en meningsfull kultur- och fritid är ju densamma även under rådande omständigheter och aktiviteter för den yngsta målgruppen är därför det sista vi pausar, säger Hanna Sjöberg, avdelningschef för Kulturarrangemang och mötesplatser och processägare för kulturförvaltningens utvecklingsarbete kring barnrätt.

Kulturskolan

Kulturskolan fortsätter sin verksamhet men bedriver undervisningen på distans. Beslutet gäller till och med den 31 mars 2021. El Sistema fortsätter sin kör- och orkesterverksamhet som vanligt på Holmaskolan, Kroksbäcksskolan, Sofielundsskolan, Rosengårdsskolan, Kirsebergsskolan och Rörsjöskolan.

Allaktivitetshusen

Allaktivitetshusen för barn på Lindängenskolan, Hermodsdalsskolan och Apelgårdsskolan är öppna.