$left
$middle

Granparaden vid Moriskan mitt i Folkets Park. Foto: Pierre Ekman

Välkommen till Vinterdröm

Vinterdröm är årets vintersatsning i Folkets Park som ska få Malmöbor att komma i vinterstämning – en upplyst vintersaga där besökare kan upptäcka konst, läsa serier, träffa sagofigurer eller bara njuta av all stämningsfull belysning. Vinterdröm pågår från 1 december till 28 februari.

Folkets Park är förvandlat till ett magiskt vinterlandskap fyllt med snötäckta granar, fantasifulla vinterträdgårdar och invånare från sagornas värld. Flera av parkens träd är upplysta av gigantiska ljusslingor och entréerna har fått ny skepnad. Alla vinterträdgårdar och deras invånare baseras på en saga som är speciellt framtagen för Vinterdröm.

Paketpromenad och serieutställning

Längs med flera upplysta promenadstråk i parken kan du dessutom gå en spännande paketpromenad. Paketen är av olika storlek och vissa är så stora att man kan gå in i dem. Utsidan av paketen har designats av konstnären Daniel ”Huge” Fahlström och på insidan syns installationer på temat Vinterdröm av elever på Östra Grevie folkhögskola.

- Det finns inte ett paket som är det andra likt, de bjuder på helt olika upplevelser, berättar Finn som är projektledare i Folkets Park. Här bjuds på allt från häftiga spegelupplevelser till snöiga drömmar!

Om du har fler steg kvar i benen efter att ha vandrat runt inne i parken, är det bara att fortsätta ut på Norra Parkgatan där det pågår en serieutställning som går under namnet Vintergatan. Det är ett samarbete mellan Folkets Park, BID Möllan och Serieförbundet. Här har de lokala serietecknarna fått tolka sagan Vinterdröm och de olika karaktärerna i den.

Coronaanpassat med hög mysfaktor

Utöver sagoinslagen och konstprojekten är hela parken extra upplyst och vintermysig. Flera belysta promenadstråk är på plats för att knyta ihop parkens alla delar.

-Jag är väldigt glad över att vi, trots pandemin och på så kort tid, lyckats ställa om och kunna ge våra besökare en mysig och coronasäker upplevelse utomhus, som är utspritt på stora ytor, säger Felicia Fredriksson, verksamhetsledare i parken.

I år finns det inget program och inga tidsbundna aktiviteter. Istället för flera skridskobanor som parken hade planerat för, bjuds besökarna nu in till ett stämningsfullt vinterland med upplevelser att upptäcka på egen hand. Vinterdröm pågår ända fram till siste februari 2021.

Läs mer om Vinterdröm på folketspark.se eller parkens sociala medier.

Välkommen!


sv
sv