$left
$middle

Digital kultur på Youtube

Nu byter videosajten Kulturakuten namn till Kultur i Malmö och flyttar in på Youtube. Här kan Malmöbor och andra kulturintresserade i landet ta del av guidade turer i utställningar, vårt kulturarv, författarbesök, kreativa verkstäder, Malmöhistoria och mycket mer. För att inte missa något – besök sidan och prenumerera på kanalen redan idag. 

Flera av kulturförvaltningens verksamheter har sedan en tid producerat rörligt material för att tillgängliggöra arrangemang, utställningar och andra aktiviteter.

Ett hundratal filmer

I samband med coronautbrottet våren 2020 då Folkhälsomyndigheten uppmanade till fysisk distansering blev behovet av att kunna ta del av kultur online akut. Då startades videosajten Kulturakuten av kulturförvaltningen och under drygt åtta månader har förvaltningens olika verksamheter producerat och publicerat ungefär 100 filmer.

Några av höjdpunkterna är den intressanta filmen om Malmöhus slotts historia, ett exklusivt samtal med fotograf Julia Lindemalm om hennes möte med Joe ”Tiger King” Exotic och en guidning genom ett Malmö under smörets storhetstid i filmen om Smörkontrollen.

Nytt namn och ny plattform

Men nu har Kulturakuten växt ur kostymen och flyttar över till Youtube. Vi fortsätter alltså producera digital kultur men under nytt namn och på ny plattform. Kulturakuten får en mer permanent klang i namnet ”Kultur i Malmö”. För att fler Malmöbor ska få nys om guldgruvan av filmer är det viktigt att vi finns där våra tittare finns.

För att inte missa något – prenumerera på kanalen redan idag!

I kanalen kommer du hitta en hel drös roliga och allvarliga filmer för vuxna och unga i gymnasieåldern. Kolla in Kultur i Malmö på Youtube och prenumerera på kanalen. Då får du en påminnelse varje gång det publiceras en ny film och missar inget.

sv
sv