$left
$middle

Vinter i City bjuder på gnistrande vinterljus på Gustav Adolfs torg. Foto: Pierre Ekman

Inget nyårsfirande men ljus och vinterstämning i mellandagarna

Som en följd av pandemin kommer Malmö stad inte att anordna något nyårsfirande eller traditionsenligt fyrverkeri vid tolvslaget i år. Men för den som vill uppleva lite vinter finns Vinter i City och Vinterdröm i Folkets Park.

Den höga smittspridningen i Skåne och risken för att folksamlingar ska bildas gör att nyårsfirandet får vänta till nästa år. Ett tråkigt men nödvändigt beslut.

- Samtidigt tar vi sats redan nu för att kunna ge staden ett glädjefullt och storslaget nyårsfirande 2021, säger Erland Weerasinghe, enhetschef för arrangemangsenheten på Fastighets- och gatukontoret.

Även Barnens nyår, som förra året ägde rum på Stortorget med underhållning och fyrverkeri, ställs in. Dock kommer ett pysselkit med nyårsaccessoarer till barnfamiljer att delas ut på stan och i anslutning till Folkets Park, som en liten hälsning från Malmö stad.

Och det finns annat att glädjas åt för de som vill uppleva lite vinter i Malmö.

Vinter i City skapar ljus längs ett stråk mellan Triangeltorget och Stortorget. Här finns åtta tittskåp att upptäcka där besökarna kan titta in i magiska världar och se allt från ett rum som för tankarna till Alice i Underlandet till ett fantastiskt modelljärnväglandskap. Även suggestiv ljuskonst på tre husfasader och vacker julbelysning på Gustav Adolfs torg finns att se längs med stråket. Vinter i City pågår till 3 januari 2021.

I Folkets Park har det skapats ett vinterlandskap fyllt med granar, fantasifulla vinterträdgårdar och invånare från sagornas värld. Vinterdröm heter satsningen och lyser upp hela parken med gigantiska ljusslingor i träd och andra överraskande effekter. Ett ypperligt tillfälle för dig att komma i vinterstämning!

Folkets Park håller stängt under nyårsafton den 31 december mellan kl 18.00 och 08.00.

Vinterdröm pågår fram till den 28 februari 2021.

sv
sv