$left
$middle

Föremål från Ledtrådar

Digital öppning av Ledtrådar – Malmö Museers nya forntidsutställning

Den 26 mars öppnar Malmö Museer de digitala portarna till den efterlängtade arkeologiska utställningen Ledtrådar. Den belyser hela forntiden, sten- brons- och järnåldern och nosar lite på medeltiden.

Ledtrådar - stolphål, DNA och andra spår från forntiden handlar om människorna som levde här i Skåne långt före oss – och spåren de lämnade efter sig. När kom de? Varifrån kom de? Hur levde de? Följ spåren från äldsta stenåldern till slutet av järnåldern och början av medeltiden. Upptäck paralleller till vår egen tid. Teman som mat, kontakter, boende och döden ger spännande ledtrådar till vardagslivet för människorna i forntidens Skåne. Dessutom presenteras flärd och designklassiker som har sitt ursprung i forntiden.

Utställningen öppnar digitalt

Malmö Museer öppnar stegvis upp den 29 mars, men redan idag den 26 mars kan vi öppna en digital version av utställningen. När Malmö Museer öppnar är det med ett begränsat antal förbokade besökare. För att tillgängliggöra utställningen för så många som möjligt öppnas en digital version av utställningen för den som kanske inte kan besöka museet ännu eller vill fördjupa sig i ämnet hemifrån. Ledtrådar öppnas av Mats Fastrup, museichef på Malmö Museer och Frida Trollmyr, ordförande i kulturnämnden i Malmö stad.

Se en digital version av utställningen på Malmö Museers hemsida och gå en virtuell rundtur i utställningen här

sv
sv