$left
$middle

Gå (eller spring) några hundra meter, gör en övning, upprepa tills rundan är slut. Med guidad träning får du motion utan att behöva planera själv. Foto: Peter Kroon

Träning bland träden

Vill du få upp pulsen – eller behöver den tvärtom sänkas lite? Med de två nya rundorna i Torup väljer du själv
vad som passar dig bäst. Vårt Malmö begav sig ut i Bokskogen för att testa en
guidad slinga.

Text: Mirijam Geyerhofer, Vårt Malmö

Rekreationsområdet i Torup har länge varit en plats dit Malmöborna åkt för att få frisk luft, motion och härliga natur- och kulturupplevelser.

Under det senaste året har fler fått ett ökat intresse för att tillbringa tid utomhus, och Bokskogen i Torup lockar många besökare. För att uppmuntra till fler hälsofrämjande aktiviteter har fastighets- och gatukontoret, i tillägg till utegymmet, satt upp guidade rundor i de befintliga motionsspåren.

Eva Mellsop Nyman och Tony Mellsop vid Harmonirundan. Foto: Peter Kroon

Eva Mellsop Nyman och Tony Mellsop vid Harmonirundan. Foto: Peter Kroon

Anpassade övningar

Med några hundra meters mellanrum hittar vi en skylt med en övning. På aktivitetsrundan är det flås och styrekträning som gäller. Medan det på harmonirundan kan dyka upp en andnings- eller tacksamhetsövning.
Vid starten på Harmonirundan möter vi livsnjutarparet Eva Mellsop Nyman och Tony Mellsop från Bellevue.
De har inte testat någon av rundorna men tror att de kommer att bli populära, främst för personer som till skillnad från dem ännu jobbar och har en mer stressig vardag.

– Jag blir harmonisk bara av att komma hit och se vitsipporna, säger Eva Mellsop Nyman.

Styrketräning och puls

Vi tar sikte på aktivitetsrundan istället och efter två skyltar – 45 sekunders sprattelgubbe och upphopp – börjar pulsen stiga.
Aktiva motionärer, korvgrillande friluftsmänniskor och hundägare samsas på stigarna, och det är inga problem att hålla avstånd i skogen.
När de tre kilometrarna är avklarade har hela kroppen fått sig en genomkörare, och det är lätt att förstå att rundorna kommer att bli ett uppskattat inslag för Torups besökare.

Varför inte kombinera båda under ett besök?

sv
sv