Platserna till årets sommarsimskola är släppta

I år erbjuder Malmö stad kostnadsfri sommarsimskola för sammanlagt 2000 deltagare, vilket är närapå tre gånger så många som förra året. Målet är att alla barn i Malmö ska få möjlighet att lära sig simma.

Simskolan är kostnadsfri och öppen för alla barn som är folkbokförda i Malmö stad. Den går av stapeln på olika platser runtom i Malmö, varav ungefär hälften av simskoleplatserna är i havet.

Det är tredje året i rad som Malmö stad erbjuder havssimskola på sommaren, och intresset har ökat för varje år. I sommar kommer havssimskolan att hålla till på Ribersborg, Sibbarp och Klagshamn. Utöver att träna på simning lär man sig också om alltifrån havets djur och allemansrätten, till hur man hjälper en vän i nöd.

För dem som hellre simmar i bassäng finns kurser på Hylliebadet, Oxievångsbadet och Rosengårdsbadet. Precis som på havssimskolan finns ett antal olika nivåer att välja på, beroende på barnets förkunskaper.

En av fördelarna med sommarsimskolan är att barnen simmar intensivt under en eller två veckor, vilket brukar ge stor effekt. Kombinerat med att man går och badar och leker under hela sommaren kan sommarsimskolan verkligen vara den lilla knuffen som behövs för att det ska lossna, och att man lär sig att simma.

Vill du veta mer om sommarsimskolan? Gå in på malmo.se/sommarsimskolor.