$left
$middle

Markanvisning i Gyllins trädgård gick till Obos

Gyllins trädgård i östra Malmö/Husie är ett naturnära boende som tidigare var en gammal handelsträdgård. 23 aktörer deltog i markanvisningen som gällde tomten Skrållan 2. På senaste Tekniska nämnden fattades beslutet att det blir Obos som ska bygga.

- OBOS har i sitt anbud levererat en genomarbetad projektidé som i sin utformning tar i beaktning platsens historiska och gröna värde. Det tillsammans med mötandet av övriga kriterier och det faktum att OBOS har flera intressanta referensprojekt i sin portfölj i Malmö-området, gjorde att vi valde OBOS, säger Camille Ploujoux, projektledare på Malmö Stad.

- Det känns fantastiskt roligt att vi har tagit hem detta. Gyllins trädgård är en anrik plats på centralt läge, nära handel i Toftanäs och på bekvämt cykelavstånd in till Malmö city. Vi kommer att göra vårt yttersta för att skapa ett grönt och livfullt bostadsområde här – en riktig trädgårdsstad, säger Ola Petersson, projektutvecklare på OBOS Sverige.

Växter och odlingsmöjligheter spelar en central roll i OBOS anbud, inte minst med tanke på den plats där projektet ska uppföras, som tidigare har fungerat som handelsträdgård. Projektet kommer också att bli Svanen-certifierat.
- De gröna och sociala värdena går ihop i detta projekt, och vi ser framför oss hur grönskan ska ge livskvalitet och bidra till ett socialt, tryggt och trivsamt bostadsområde, säger Ola.

OBOS Sverige beräknas få tillträde till marken mellan det fjärde kvartalet 2021 och det första kvartalet 2022

sv
sv