$left
$middle

Lars Theander

Lars Theander återvänder som melloexpert

I våras var Redaktionens och Poddgruppens Lars Theander inbjuden som expert inför Melodifestivalens deltävlingar i P4 Malmöhus. Hans medverkan visade sig vara väldigt uppskattad och tack vare det har han bjudits in igen, den här gången som expert inför semifinalerna och finalen i Eurovision.


Ända sedan han var sex år gammal har Lars Theander haft ett stort intresse för Melodifestivalen och Eurovision. Att han nu har fått chansen att dela med sig av sina tankar kring det intresset är något som han verkligen uppskattar.

– Det gick väldigt bra när jag bjöds in som expert inför de svenska tävlingarna, så det ska bli kul att få komma tillbaka inför Eurovision. Det är många bidrag att lyssna på och bedöma, så ibland undrar jag vad jag gett mig in på, säger Lars skrattandes.

Det svenska bidraget står Tusse för och han kommer framföra sin låt Voices i den första semifinalen på tisdag den 18 maj. Att hoppas på allt för stora framgångar för Sverige den här gången ska man dock inte göra om ni frågar Lars. Lyckas Tusse nå en plats bland de tio främsta är det en bra insats.

– Håller hans röst har han en god chans att komma topp tio, men det kan också bli lite sämre än så. De stora favoriterna i år är Malta, Frankrike och Schweiz. Kanske kan Cypern också skrälla i toppen. Även om jag inte tycker att Ryssland har den bästa låten vill jag ändå tipsa om att folk ska hålla utkik efter deras bidrag. Scenframträdandet är väldigt bra och det händer saker hela tiden så man kan inte slita ögonen från det, säger Lars.

Årets upplaga av Eurovision anordnas i Rotterdam och trots coronapandemin kommer 3 500 personer att släppas in på arenan under de tre tävlingsdagarna. Är ni intresserade av att ta del av Lars tankar inför tävlingarna så kan ni ratta in P4 Malmöhus klockan 12.30 på torsdag och fredag.

– Jag hoppas att många vill lyssna på mig även den här gången. Jag fick höra så många fina ord om min insats föra gången, det värmde verkligen mitt hjärta. Så förhoppningsvis kommer folk uppskatta det även den här gången, avslutar Lars.

Poddgruppen finns på Facebook och Instagram.

sv
sv