Tre personer står i Pildammsparken och ser på en hittaut-karta. I miljön syns grönska och stora träd. Foto: Johan Bävman

Hitta ut i grönskan – med hittaut

Tycker du om att röra på dig, i din egen takt? Se hit! Nu har orienteringsaktiviteten hittaut hittat till Malmö. Leta checkpoints och upptäck Malmös stadsmiljö, i vilken takt du vill, hur mycket du vill – ända fram till den 31 oktober.

Tillsammans med Malmö orienteringsklubb anordnar Malmö stad en aktivitet som alla kan delta i.

Hittaut är en orienteringsaktivitet som syftar till att aktivera Malmöbor utifrån sina egna förutsättningar.

Du hittar ut med hjälp av en papperskarta eller via hittauts egna app, på egen hand eller tillsammans med vänner/familj.

Poängen är att hitta så många checkpoints som möjligt. I nuläget finns 120 checkpoints att hitta, och det fylls på med fler den 2 augusti.

Om du är registrerad som användare på hittauts-hemsida kan du dessutom se din statistik, och tävla mot andra deltagare. Aktiviteten finns i tre olika områden: Husie, Oxie och längs Pildammsstråket.

Du väljer själv hur du vill delta, genom att cykla, rulla, springa eller gå. Passa på att upptäcka nya platser nu när naturen är i full blom!

Hittaut Malmö arrangeras av Malmö stad i samarbete med Malmö Orienteringsklubb. Konceptet hittaut ägs och är utvecklat av Svenska Orienteringsförbundet.