$left
$middle

Barn som läser böcker Foto: Sanna Dolck Wall

Skolbibliotek i världsklass

Malmö är den kommun som har flest skolbibliotek i världsklass. Det framgick då fackförbundet DIK i dagarna delade ut utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass”. 9 Malmöskolor prisades varav 8 är grundskolor.

Det är nionde året i rad som DIK delat ut utmärkelsen. I år var det 63 nominerade skolor i Sverige och 39 som fick utmärkelsen. Malmö är den kommun som dominerar. Prisade skolor är Fridhemsskolan, Munkhätteskolan, Möllevångsskolan, Oxievångsskolan, Rosengårdsskolan, Sofielundsskolan, Stapelbäddsskolan och Tingdammsskolan.

- Det är jättekul att Malmö fortsätter att hålla en hög nivå i antalet utmärkelser, trots att DIK har skärpt kriterierna i år. De skolor som får utmärkelsen arbetar med skolbiblioteksutveckling som gör skillnad för hela skolans verksamhet och den synliggörs och utvärderas genom det systematiska kvalitetsarbetet, säger utvecklingssekreteraren Maria Schedvin.

- Det går att använda kriterierna som ett sätt att utveckla sin verksamhet, det vill säga att det blir ett utvecklingsstöd för skolan. Skolbibliotek som gör skillnad på riktigt är ju en verksamhet i första hand och inte ett rum, förtydligar Maria.

Grattis till de skolor som fått utmärkelsen skolbibliotek i världsklass!

sv
sv